Sondaj american privind piața vânzarilor de afaceri influențate de Covid-19

postat pe 08 Iulie 2019
Sondaj american privind piața vânzarilor de afaceri influențate de Covid-19
CTO
Marius Munteanu
Brasov
marius.munteanu@trade-x.ro

Sute de antreprenori din Statele Unite ale Americii sunt gata să-și cheltuiască banii pentru a obține noi oportunități, pe măsură ce prețurile cerute pe afacerile de vânzare sunt în scădere, în contextul crizei Covid-19.

Un sondaj cu peste 200 de cumpărători de afaceri din America au dezvăluit:

  • 65% dintre cumpărătorii de afaceri din SUA au peste 50.000 dolari în numerar pentru a fi folosiți ca avans
  • 70% dintre cumpărătorii de afaceri din SUA se așteaptă ca prețurile cerute pentru companii să scadă din cauza crizei Covid-19
  • 20% dintre cumpărătorii de afaceri din SUA intenționează să finanțeze întreaga achiziție a unei afaceri folosind doar rezervele de numerar
  • 55% dintre cumpărătorii de afaceri din SUA își finanțează achiziția printr-o combinație de surse.

Un aspect interesant este faptul că dobânzile au atins un minim istoric, iar, din această cauză, depozitele din bancă sunt percepute de către cumpărătorii de afaceri mai degrabă ca un pasiv decât ca un activ. Deci, este o mișcare logică să investești acești bani într-o afacere care produce venituri tangibile, mai ales dacă vânzătorii sunt deschiși la negocieri, pentru a obține o vânzare mai rapidă, în acest nou climat socio-economic.

Spre exemplu, un antreprenor în vârstă de 56 de ani, din nordul statului New York, care a cumpărat o companie de rulmenți și producție în 2006, acum caută  oportunitățile pe care le poate dobândi pentru a se extinde. El spune: „Cred că dacă afacerea nu trebuie vândută, atunci proprietarul nu va reduce prețul cerut, dar dacă afacerea este în primejdie sau este nevoie urgentă de o vânzare, atunci situația este diferită.”

Sfaturile lui Peter către alți cumpărători sunt simple, dar eficiente: „Trebuie să știi clar ce dorești să cumperi și să aștepți până când vei găsi afacerea care se potrivește dorințelor tale. Dacă este posibil, ar fi bine să ai deja ceva experiență în acel domeniu.”

Dacă vrei să-ți vinzi afacerea, mai întâi trebuie să afli de ce anume ai nevoie și să apelezi la consultanți calificați. Echipa noastră îți stă la dispoziție!