Idei de afaceri profitabile. Cum să organizezi evenimente în 2020

postat pe 06 Martie 2018
Cum să organizezi evenimente în 2020
Expert broker de afaceri - Mona Bârliga
Expert broker de afaceri
Mona Bârliga
Brașov - Romania
+4 0741 035 054
mona.barliga@trade-x.ro

Știm, deja te-ai plictisit de coronavirus. Din păcate, dacă vrei să-ți deschizi un business, ești obligat să iei în calcul modalitatea în care acest microorganism îți va afecta activitatea. Poate că o idee de afaceri precum o firmă de organizare de evenimente nu este chiar primul gând care îți trece prin cap atunci când te întrebi ce ai putea să faci în perioada asta, dar noi îți spunem sigur că fix acum este nevoie de servicii personalizate și adaptate măsurilor impuse pe fondul pandemiei!

Organizare de evenimente

Nunta, botezul, aniversarea zilei de naștere, onomastica, ba chiar și divorțul - toate sunt evenimente pe care românii preferă să le petreacă în compania prietenilor, la restaurant, în club sau în aer liber. De aceea, serviciile de divertisment pentru evenimente sunt foarte căutate - cabine foto inteligente, costumații haioase, decoruri inspirate, instalații de fum greu, jocuri de lumini.

Investiția într-o astfel de idee de afaceri profitabile în 2020

Cu siguranță, pentru genul acesta de afaceri, nimic nu e mai important decât recuzita. Așadar, fă-ți o listă de must have și de opționale, stabilește un buget și pleacă la vânătoare! Un loc foarte bun pentru a începe aprovizionarea pentru implementarea acestei idei de afaceri este AliExpress, unde găsești absolut orice ai nevoie, la prețuri bune. Totuși, ia în calcul că s-ar putea să dureze chiar și o lună până produsele ajung la tine! 

Desigur, vei avea nevoie și de un birou și depozit. Birou pentru că până și o afacere nișată pe distracție are o componentă administrativă de gestionat și vei avea nevoie inclusiv de un spațiu unde să te întâlnești cu potențialii clienți și să le prezinți oferta ta. Depozit pentru că...ei bine, în timp, vei strânge atât de multe produse, încât Moș Crăciun va fi invidios :) 

Planifică-ți un buget și pentru promovare - online și offline. Creează-ți un site interactiv, o prezență de social media în care să prezinți business-ul tău într-o manieră potrivită cu brand-ul, iar când este cazul, mergi la târgurile de evenimente din țară. Oportunități sunt multe, însă prețul standurilor poate urca și până la câteva mii de lei, așa că analizează piața și selectează acele evenimente la care poți ieși în evidență și unde ai șansele cele mai mari să găsești clienți cu adevărat interesați de serviciile tale. 

Este important să reții faptul că această idee de afacere te aruncă într-o industrie veselă, creativă, dar și competitivă. Dacă nu ne crezi, dă un search pe Google după „cabină foto nunți” și vei înțelege la ce ne referim :) Așadar, va trebui să gândești business-ul tău astfel încât să fie diferit de majoritatea competitorilor. Iată câteva idei: poți organiza momente artistice în cadrul evenimentelor (furatul miresei, mici scenete, karaoke, etc.); poți aduce pe piață evenimente noi (quinceañera, sweet 16, Thanksgiving), poți merge pe ideea unui one-stop-shop, oferind clienților evenimentul perfect de la A la Z: organizare, locație, mâncare, decoruri, momente, foto-video, flori, muzică. Worry not, nu trebuie să le faci tu pe toate, ajunge să închei niște parteneriate avantajoase cu diverși furnizori.

Și pandemia?

Evenimente în pandemie, really? Ei bine, da :) Gândește dincolo de tradiționalele nunți cu 300 de invitați și poziționează te pe piață astfel încât să oferi servicii care funcționează și în condițiile distanțării sociale: evenimente în aer liber, cu un număr restrâns de persoane, dar presărate cu experiențe memorabile. 

Exemple din România: Mugur de ZOF, Blaga Events

Concluzia

Dacă vrei să începi un business în domeniul dinamic creării de momente unice, această idee de afaceri profitabile se poate dovedi câștigătoare, atât timp cât ești pregătit (1) să îți asumi o piață competitivă și (2) să gândești netradițional. 

La fel ca până acum, ne simțim responsabili să îți spunem că, de cele mai multe ori, e mult mai simplu să cumperi o afacere decât să creezi un start-up. Aruncă un ochi peste afacerile de vânzare listate și poate vei găsi un business profitabil, pe care să îl duci la următorul nivel!

Succes!