Idee de afaceri în educație. Cum să dezvolți un business profitabil în 2020

postat pe 04 Septembrie 2017
Idee de afaceri în educație
Expert broker de afaceri - Mona Bârliga
Expert broker de afaceri
Mona Bârliga
Brașov - Romania
+4 0741 035 054
mona.barliga@trade-x.ro

Nelson Mandela spunea că educația este cea mai importantă armă pe care o putem folosi, pentru a schimba lumea. Noi nu putem decât să fim de acord! Având în vedere faptul că sistemul de învățământ public este anacronic și încărcat de noțiuni abstracte, omițând cu succes unele dintre cele mai importante aspecte ale vieții de zi cu zi, să implementezi această idee de afacere (cu bani puțini!) nu doar că te va ajuta să dezvolți un business sănătos, dar vei avea ocazia să contribui în mod direct la compensarea lacunelor educației formale.

Școală de ecologie

Pe lângă apetitul crescut pentru metodologiile nordice, trendurile arată că mulți părinți își doresc ca cei mici să petreacă timp în natură și să învețe de mici principii de ecologie. Așadar, poți să creezi programe educaționale focusate special pe natură, pentru copii mai mici sau mai mari. 

Investiția

Ai nevoie de un sediu, pentru rarele ocazii când nu veți fi în natură :) La fel ca mai sus, probabil o casă cu două camere este suficientă pentru început. În schimb, va trebui să gândești modalitățile de transport, pentru că veți pleca des în excursii. Poți opta pentru varianta transportului în comun (tren sau autobuze locale), însă această variantă îți va influența programul. Confortul maxim e dat de achiziționarea unui microbuz și angajarea unui șofer. Sigur că poți apela și la un parteneriat cu o firmă de transport, la ale cărei servicii să apelezi doar când trenul sau autobuzul nu sunt viabile. Orice variantă alegi, ia în calcul faptul că părinții vor dori să știe de la început cu ce vă deplasați și în ce condiții. 

Apoi, ai nevoie și de materiale educative - ierbare, planșe, cărți tematice, filme, recuzită de tot felul. Ai avantajul că resursa ta principală este natura, așa că poți dedica două, trei zile pentru asta și să strângi chiar tu materialele necesare noțiunilor pe care dorești să le predai (plante, lemne, fotografii, video-uri, etc.).

În fine, pentru că vei organiza activități de grup, vei avea nevoie de cel puțin un partener. Așadar, dacă ai pornit singur la drum, va trebui să cauți un angajat de încredere, care să te însoțească mai ales în deplasări. 

Marele avantaj al acestui tip de afacere în educație este acela că nu vei fi constrâns de o programă oficială; în schimb, obiectivele le setezi chiar tu. Mai mult decât atât, găsești ușor clienți, trebuie doar să faci puțin networking prin școli și să atragi copiii de partea ta. Ei vor fi principala ta voce :) 

Pandemia, bat-o vina

Worry not, atât timp cât stați afară, veți fi capabili să păstrați și minimele reguli de distanțare socială! Pentru zilele cu vreme nefavorabilă, activitățile din interior se pot desfășura în grupuri mici sau online, astfel încât toată lumea să fie în siguranță. 

Exemple din România: Cercetașii României, ECOLO (Mai Mult Verde), Parcul Național Văcărești.

Concluzia

Educația este una dintre cele mai importante resurse ale unui popor. Poți alege să contribui și tu și să-ți lași amprenta asupra viitoarelor generații. Într-o lume digitalizată precum cea de astăzi, posibilitățile sunt infinite! Totuși, ca să nu pornești chiar de la zero, intră pe pagina noastră cu afaceri de vânzare și vezi dacă găsești un business care să se potrivească ideii tale.