Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

De ce sa vinzi cu noi

Ofițerul de escrow este o terță persoană neutră care nu negociază sau nu încearcă să soluționeze litigiile cu parțile implicate în tranzacție, inclusiv furnizarea de consiliere juridică sau de soluționare a unui dezacord în tranzacție, care este rolul unui avocat sau al unui Business Broker.

Escrow pentru Vânzare de Afaceri

Agenția Escrow pentru tranzacțiile de vânzare-cumpărare de afaceri mici și mijlocii servește ca un deținător neutru de fonduri și documente, reprezintă link-ul de comunicații și facilitează închiderea tranzacției. Agentul Escrow asigură respectarea reglementarilor, pregătește documentele de tranzacție și declarațiile de închidere și se ocupă de detaliile administrative necesare. Serviciile de Escrow pentru Vânzare de Afaceri protejează atât interesele Cumpărătorului cât și pe cele ale Vânzătorului.

Cum funcționează Servicile de Escrow pentru Vânzare de Afaceri

Escrow începe cu un Contract de Prestare Servicii între Cumpărător, Vânzător, și deținătorul de cont escrow, Business Escrow SRL.

Instrucțiunile de escrow reflectă termenii Contractului de Vânzare/Cumpărare cu toate condițiile tranzacției. Acestea sunt furnizate de către Vânzător și Cumpărător sau reprezentanții acestora. Vor primi formularele pentru a completa aceste instrucțiuni de la Business Brokerul care îi reprezintă sau, în lipsa acestuia, direct de la Agentul Escrow.

Cumpărătorul și vânzătorul vor semna Contractul de Vânzare/Cumpărare, iar Cumpărătorul va face depunerea arvunei necesare.

Atunci când sunt îndeplinite toate condițiile din instrucțiunile de escrow, escrow-ul va fi “închis”.

Escrow oferă o evidență concisă a fondurilor într-un Centralizator Financiar și aranjează livrarea în condiții de siguranță a tuturor fondurilor și documentelor desemnând destinația lor corectă.

Îndatoririle tipice ale Agenției Escrow într-o tranzacție de Vânzare/Cumpărare de Afacere pot include:

 1. Solicită aprobarea beneficiarilor sau titularilor de drepturi financiare existente în cazul în care datorii sau obligații financiare vor fi preluate de către Cumpărător.
 2. Solicită aprobarea creanțele care urmează a fi preluate de către Cumpărător.
 3. Supervizează și eventual obține: autorizații, avize, aprobări, atestate (în funcție de necesități).
 4. Aplică cerințele creditorului (o Bancă sau Vânzătorul) pentru securizarea documentelor de împrumut în vederea obținerii creditului necesar Cumpărătorului.
 5. Obținerea și depozitarea la Banca Transilvania a fondurilor de achiziție de la cumpărător.
 6. Împărțirea pro rată a dobânzilor, chiriilor, depozitelor de securitate, salariilor, utilităților, etc., conform instrucțiunilor.
 7. Pregătirea documentelor legale și financiare de rutină, cum ar fi notele, acordurile de securitate, garanții personale, programe de amortizare, declarații de finanțare, factură de vânzare (materii prime), rezoluția corporativă care autorizează tranzacția, etc.
 8. Poate elabora modificările de rutină necesare la acorduri.
 9. Comunică toate situațiile neprevăzute sau alte condiții speciale impuse de escrow.
 10. Se consultă cu parțile cu privire la problemele care apar.
 11. Pregătirea declarațiilor estimative de închidere înainte de a închide escrow.
 12. Distribuirea fondurilor autorizate de instrucțiuni, inclusiv comisioanele și alte drepturi financiare.
 13. Pregătirea declarațiilor finale de închidere pentru părți, reprezentând distribuirea tuturor fondurilor depuse în escrow prin Centralizatorul Financiar.
 14. Obține semnăturile finale corespunzătoare la toate documentele necesare.
 15. Închide escrow atunci când toate instrucțiunile Cumpărătorului și ale Vânzătorului au fost efectuate.
 16. Distribuirea documentelor tranzacției finale tuturor parților.

Lista de mai sus este un set generic de sarcini escrow într-o Vânzare/Cumpărare de afacere. Sarcinile îndeplinite ăntr-o tranzacție reala vor depinde de tipul de tranzacție și circumstanțe.

Vanzarea afacerii in 8 pasi

Meniu

Hai in clubul premium

Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!