Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

De ce sa vinzi cu noi

Ofiterul de escrow este o terta persoana neutra care nu negociaza sau nu incearca sa solutioneze litigiile cu partile implicate in tranzactie, inclusiv furnizarea de consiliere juridica sau de solutionare a unui dezacord in tranzactie, care este rolul unui avocat sau al unui Business Broker.

Escrow pentru Vanzare de Afaceri

Agentia Escrow pentru tranzactiile de vanzare-cumparare de afaceri mici si mijlocii serveste ca un detinator neutru de fonduri si documente, reprezinta link-ul de comunicatii si faciliteaza inchiderea tranzactiei. Agentul Escrow asigura respectarea reglementarilor, pregateste documentele de tranzactie si declaratiile de inchidere si se ocupa de detaliile administrative necesare. Serviciile de Escrow pentru Vanzare de Afaceri protejeaza atat interesele Cumparatorului cat si pe cele ale Vanzatorului.

Cum functioneaza Servicile de Escrow pentru Vanzare de Afaceri

Escrow incepe cu un Contract de Prestare Servicii intre Cumparator, Vanzator, si detinatorul de cont escrow, Business Escrow SRL.

Instructiunile de escrow reflecta termenii Contractului de Vanzare/Cumparare cu toate conditiile tranzactiei. Acestea sunt furnizate de catre Vanzator si Cumparator sau reprezentantii acestora. Vor primi formularele pentru a completa aceste instructiuni de la Business Brokerul care ii reprezinta sau, in lipsa acestuia, direct de la Agentul Escrow.

Cumparatorul si vanzatorul vor semna Contractul de Vanzare/Cumparare, iar Cumparatorul va face depunerea arvunei necesare.

Atunci cand sunt indeplinite toate conditiile din instructiunile de escrow, escrow-ul va fi “inchis”.

Escrow ofera o evidenta concisa a fondurilor intr-un Centralizator Financiar si aranjeaza livrarea in conditii de siguranta a tuturor fondurilor si documentelor desemnand destinatia lor corecta.

Indatoririle tipice ale Agentiei Escrow intr-o tranzactie de Vanzare/Cumparare de Afacere pot include:

 1. Solicita aprobarea beneficiarilor sau titularilor de drepturi financiare existente in cazul in care datorii sau obligatii financiare vor fi preluate de catre Cumparator.
 2. Solicita aprobarea creantele care urmeaza a fi preluate de catre Cumparator.
 3. Supervizeaza si eventual obtine: autorizatii, avize, aprobari, atestate (in functie de necesitati).
 4. Aplica cerintele creditorului (o Banca sau Vanzatorul) pentru securizarea documentelor de imprumut in vederea obtinerii creditului necesar Cumparatorului.
 5. Obtinerea si depozitarea la Banca Transilvania a fondurilor de achizitie de la cumparator.
 6. Impartirea pro rata a dobanzilor, chiriilor, depozitelor de securitate, salariilor, utilitatilor, etc., conform instructiunilor.
 7. Pregatirea documentelor legale si financiare de rutina, cum ar fi notele, acordurile de securitate, garantii personale, programe de amortizare, declaratii de finantare, factura de vanzare (materii prime), rezolutia corporativa care autorizeaza tranzactia, etc.
 8. Poate elabora modificarile de rutina necesare la acorduri.
 9. Comunica toate situatiile neprevazute sau alte conditii speciale impuse de escrow.
 10. Se consulta cu partile cu privire la problemele care apar.
 11. Pregatirea declaratiilor estimative de inchidere inainte de a inchide escrow.
 12. Distribuirea fondurilor autorizate de instructiuni, inclusiv comisioanele si alte drepturi financiare.
 13. Pregatirea declaratiilor finale de inchidere pentru parti, reprezentand distribuirea tuturor fondurilor depuse in escrow prin Centralizatorul Financiar.
 14. Obtine semnaturile finale corespunzatoare la toate documentele necesare.
 15. Inchide escrow atunci cand toate instructiunile Cumparatorului si ale Vanzatorului au fost efectuate.
 16. Distribuirea documentelor tranzactiei finale tuturor partilor.

Lista de mai sus este un set generic de sarcini escrow intr-o Vanzare/Cumparare de afacere. Sarcinile indeplinite intr-o tranzactie reala vor depinde de tipul de tranzactie si circumstante.

Vanzarea afacerii in 8 pasi

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!