Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Contrar a ceea ce mulți știu, există de fapt două căi principale pentru a deveni proprietar al unei afaceri: să porniți una de la început sau să cumpărați una existentă. Ambele necesită ore lungi și grele de muncă. Dar preluarea unei companii existente de la un antreprenor care se retrage înseamnă că nu trebuie să începeți de la zero – și are avantaje distincte față de un start-up.

Chiar dacă cumpărarea unui atelier de geamuri PVC vechi de 15 ani sau a barului din vecinătate poate să nu fie la fel de sexy ca construirea următorului imperiu de software, întreprinderile existente pot produce bani considerabili, oferind noilor proprietari șansa de a prelua un concept dovedit și o bază de clienți deja înființată, ca și cum ar fi fost a lor dintotdeauna.

Dacă vă gândiți să deveniți proprietar al unei afaceri, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere dacă cumpărați o afacere existentă.

8 SFATURI ÎNAINTE SĂ CUMPĂRAȚI O AFACERE

  1. Cercetare, cercetare, cercetare. Ce fel de afaceri vreți să aveți? Dacă aveți deja o companie, se suprapune cu tipul de afacere pe care intenționați să o preluați? Cum ar putea experiența dvs. profesională să vă ofere un avantaj? Înainte de a lua o decizie, petreceți timp în industria respectivă pentru a învăța cât de mult puteți despre aceasta. Participați la târguri comerciale, discutați cu tipurile de persoane care vor fi clienții dvs. viitori. Căutați concurenții – aflați nu numai ceea ce au realizat până acum în acea industrie, ci și potențialele direcții în care vor evolua în viitor.
  2. Conectați-vă cu persoane potrivite. Odată ce ați selectat tipul de afacere pe care doriți să o dețineți, va trebui să găsiți proprietarii care sunt gata sa vândă. În timp ce listele de afaceri online sunt un bun loc pentru a începe, de multe ori, un potențial vânzător de afacere poate proveni din contactele dvs. cu industria sau din relația cu un business broker. Nu uitați că nu toate afacerile de vânzare sunt „la vedere” online, dar un business broker poate obține o listă a acestora.
  3. Faceți o analiza aprofundată a afacerii. Înainte de a cumpăra, trebuie să știți pe ce cheltuiți banii. Revizuiți cu meticulozitate actele firmei și înregistrările acesteia pentru a căuta litigii în așteptare, posibile audituri fiscale sau cazuri pe asigurare. Urmăriți orice pistă până la capăt. De asemenea, ar trebui să căutați orice garanții existente. Dacă societatea pe care doriți să o cumpărați este un SRL, examinați certificatul RisCo, precum și alte asemenea certificate de evaluare a performanțelor firmei. Cereți consilierilor dvs. de încredere să confirme că afacerea este verificată integral înainte de a face acest pas. Aceasta poate fi o provocare dificilă, dar nu trebuie să o faceți singur. Un business broker poate fi și aici de mare ajutor.
  4. Cunoște potențialii clienți și concurenți. Nu ați vrea să cumpărați un magazin alimentar, de exemplu, într-un oraș cu alte 100 de magazine alimentare. Acesta este un exemplu evident, dar a înțelege cât de competitivă (sau suprasaturată) este piața dvs. nu este întotdeauna ușor. Așadar, aruncați o privire analitică înainte de orice, și examinați clienții care există deja. De ce sunt clienți în mod regulat ai afacerii? Le plac produsele sau serviciile acesteia? Sau sunt numai prieteni de mult timp cu proprietarii originali? Dacă da, vor rămâne după ce prietenii lor se pensionează? De ce merită aceasta afacere banii dvs.? Faceți o analiză SWOT.
  5. Fiți gata să adaugați valoare – chiar și unei afaceri de succes. Dacă cumpărați o companie deoarece doriți să fiți seful dvs. dar nu intenționați să faceți nici o schimbare odată ce ați preluat-o, păstrați-vă serviciul. Dacă tot ceea ce faceți este să supraviețuiți, atunci aveți încă un sef: banca și impozitele. Înainte de a cumpăra, aflați ce puteți face pentru a extinde afacerea într-o nouă direcție sau pentru a intra pe noi piețe, de exemplu. Numai ața veți vedea o compensație a eforturilor dvs.
    Puteți avea un avantaj; mulți vânzători doresc să vândă unei persoane cu valori, speranțe, și vise asemănătoare. Lasați-i să vadă că sunteți acea persoană.
  6. Deveniți prieten cu vânzătorul. În timp ce firmele cu capital privat adună în ultimii ani mai multe întreprinderi mici, potențialii cumpărători individuali ar putea avea un avantaj; mulți vânzători, și mai ales cei care doresc să se pensioneze, doresc să vîndă, așa cum spuneam și la punctul 5, unei persoane cu valori, speranțe și vise asemănătoare. Dacă proprietarul inițial a dedicat 20 de ani de viața pentru afacere, spuneți-i că „copilul” său va fi al dvs. pentru următorii 20 de ani.
  7. Transferul afacerii este un proces – aveți răbdare. Cumpărarea unei afaceri este ca și cum ați cumpăra o casa, doar că mult mai complicat. Există mulți pași pe care trebuie să îi faceți și multe documente de semnat pentru a finaliza complet tranzacția. Agenția escrow va explica toți acești pași și va furniza documentele necesare. Va avea grijă ca acest proces complicat de transfer să se încheie amiabil pentru toate parțile implicate.
  8. Elaborează un plan de 100 de zile. Faceți un plan pentru primele 100 de zile după preluarea afaceri și fiți gata să îl executați. Amintiți-vă întotdeauna: dacă nu căutați noi modalități de a crește, concurenții dvs. o vor face. Deci, primele câteva luni în noua afacere sunt cele care contează.

Toate aceste 8 puncte necesită o doză de efort și cunoștințe specifice. Pentru că aceste lucruri noi pentru dvs. pot fi copleșitoare, nu ezitați să solicitați un ajutor calificat. Un business broker are cunoștițele necesare și este plătit în comision de succes, deci numai atunci când dvs. ați cumpărat afacerea pe care o doriți. Puteți să ajungeți mai usor să faceți acest lucru cu ajutorul unui broker, iar pentru problemele de care vă va salva și posibilele reduceri ale cheltuielilor dvs., vor face ca comisionul acestuia să fie o cheltuială justificată.