Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Contrar a ceea ce mulți știu, există de fapt două căi principale pentru a deveni proprietar al unei afaceri: să pornesti una de la început sau sa cumperi una existenta. Ambele necesită ore lungi și grele de muncă. Dar cumpararea unei afaceri existente de la un antreprenor care se retrage înseamnă că nu trebuie să începi de la zero – și are avantaje distincte față de un start-up.

Chiar dacă cumpărarea unui atelier de geamuri PVC vechi de 15 ani sau a barului din vecinătate poate să nu fie la fel de sexy ca construirea următorului imperiu de software, întreprinderile existente pot produce bani considerabili, oferind noilor proprietari șansa de a prelua un concept dovedit și o bază de clienți deja înființată, ca și cum ar fi fost a lor dintotdeauna.

Dacă te gândesti să devii proprietar al unei afaceri, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere in cumpararea unei afaceri existente.

8 SFATURI ÎNAINTE SĂ CUMPERI O AFACERE

  1. Cercetare, cercetare, cercetare. Ce fel de afacere vrei să cumperi? Dacă ai deja o companie, se suprapune cu tipul de afacere pe care intenționezi să o preiei? Cum ar putea experiența ta profesională să iti ofere un avantaj? Înainte de a lua o decizie, petrece timp în industria respectivă pentru a învăța cât de mult poti despre aceasta. Participa la târguri comerciale, discuta cu tipurile de persoane care vor fi clienții tai viitori. Căuta concurenții – afla nu numai ceea ce au realizat până acum în acea industrie, ci și potențialele direcții în care vor evolua în viitor.
  2. Conecteaza-te cu persoane potrivite. Odată ce ai selectat tipul de afacere pe care o doresti, va trebui să găsesti proprietarii care sunt gata sa vândă. În timp ce listele de afaceri online sunt un bun loc pentru a începe, de multe ori un potențial vânzător de afacere poate proveni din contactele tale cu industria sau din relația cu un business broker. Nu uita că nu toate afacerile de vânzare sunt „la vedere” online, dar un business broker poate obține o listă a acestora.
  3. Fa o analiza aprofundată a afacerii. Înainte de a cumpăra, trebuie să stii pe ce cheltui banii. Inspecteaza cu meticulozitate actele firmei și înregistrările acesteia pentru a descoperi eventualele litigii, posibile audituri fiscale sau cazuri pe asigurare. Urmareste orice pistă până la capăt. De asemenea, ar trebui să cauti orice garanții existente. Dacă societatea pe care doresti să o cumperi este un SRL, examineaza certificatul RisCo precum și alte asemenea certificate de evaluare a performanțelor firmei. Cere consilierilor tai de încredere să confirme că afacerea este verificată integral înainte de a face acest pas. Aceasta poate fi o provocare dificilă, dar nu trebuie să o faci singur. Un business broker poate fi și aici de mare ajutor.
  4. Cunoaște potențialii clienți și concurenți. Nu ai vrea să cumperi un magazin alimentar, de exemplu, într-un oraș cu alte 100 de magazine alimentare. Acesta este un exemplu evident, dar a înțelege cât de competitivă (sau suprasaturată) este piața ta nu este întotdeauna ușor. Așadar, arunca o privire analitică înainte de orice, și examineaza clienții care există deja. De ce sunt clienți în mod regulat ai afacerii? Le plac produsele sau serviciile acesteia? Sau sunt numai prieteni de mult timp cu proprietarii originali? Dacă da, vor rămâne clienti si după ce prietenii lor se pensionează? De ce merită aceasta afacere banii tai? Faceți o analiză SWOT.
  5. Fiți gata să adaugați valoare – chiar și unei afaceri de succes. Dacă cumperi o companie deoarece doresti să fii propriul sef dar nu intenționezi să faci nici o schimbare odată ce ai preluat-o, atunci mai bine păstreaza-ti serviciul. Dacă tot ceea ce faci este să supraviețuiesti, atunci ai încă un sef: banca și impozitele. Înainte de a cumpăra, afla ce poti face pentru a extinde afacerea într-o nouă direcție sau pentru a intra pe noi piețe, de exemplu. Doar asa vei primi o compensație a eforturilor tale.
    Acesta poate fi si un avantaj; mulți vânzători doresc să vândă unei persoane cu valori, speranțe, și vise asemănătoare. Lasa-i să vadă că tu esti acea persoană.
  6. Imprieteneste-te cu vânzătorul. În timp ce firmele cu capital privat adună în ultimii ani mai multe întreprinderi mici, potențialii cumpărători individuali ar putea avea un avantaj; mulți vânzători, și mai ales cei care doresc să se pensioneze, doresc să vandă, așa cum spuneam și la punctul 5, unei persoane cu valori, speranțe și vise asemănătoare. Dacă proprietarul inițial a dedicat 20 de ani de viața afacerii, spune-i că „copilul” său va fi pe maini bune pentru următorii 20 de ani.
  7. Transferul afacerii este un proces – ai răbdare. Cumpărarea unei afaceri este ca și cum ai cumpăra o casa, doar că mult mai complicat. Sunt mulți pași pe care trebuie să îi faci și multe documente de semnat pentru a finaliza complet tranzacția. Agenția escrow va explica toți acești pași și va furniza documentele necesare. Va avea grijă ca acest proces complicat de transfer să se încheie amiabil pentru toate parțile implicate.
  8. Elaborează un plan de 100 de zile. Fa un plan pentru primele 100 de zile după preluarea afacerii, și fii gata să îl executezi. Aminteste-ti întotdeauna: dacă nu cauți noi modalități de a crește, concurenții tai o vor face. Deci, primele câteva luni în noua afacere sunt cele care contează.

Toate aceste 8 puncte necesită o doză de efort și cunoștințe specifice. Pentru că aceste lucruri noi pot fi copleșitoare pentru tine, nu ezita să soliciți un ajutor calificat. Un business broker are cunoștințele necesare și este plătit în comision de succes, deci numai atunci când ai cumpărat afacerea pe care o doresti. Procesul de cumpararere a unei afaceri va fi mult mai usor cu ajutorul unui broker, iar problemele de care vă va salva și posibilele reduceri ale cheltuielilor tale vor face ca comisionul acestuia să fie o cheltuială justificată.