Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

8. Timpul de tranzitie

Trecerea la un nou proprietar este o mare schimbare pentru angajatii unei afaceri mici. Pentru a asigura o tranzitie lina, incepeti procesul de tranzitie inainte ca vanzarea sa se incheie . Asigurati-va ca proprietarul e linistit in privinta a ceea ce se va intampla cu afacerea dupa ce el sau ea pleaca. Petreceti ceva timp vorbind cu angajatii cheie, clientii, si furnizorii inainte de a prelua; spuneti-le despre planurile si ideile dvs. pentru viitorul afacerii. Obtinerea acestor factori-cheie implicati de partea dvs. face managementul afacerii mult mai usor.

Cei mai multi vanzatori va vor ajuta in perioada de tranzitie, in timpul careia va vor antrena in operarea afacerii. Aceasta perioada poate varia de la cateva saptamani la cateva luni. Dupa perioada de pregatire, multi vanzatori vor fi de acord sa fie disponibili pentru consultatii la telefon pentru o alta perioada de timp. Asigurati-va ca vanzatorul e de acord asupra modului in care va fi tratata aceasta formare si ca aceasta este stipulata in contractul cu vanzatorul.

Multi proprietari de afaceri noi au asteptari nerealiste si spera ca pot face imediat o afacere mai profitabila. Desigur, este nevoie de o atitudine pozitiva pentru a conduce o afacere de succes, dar in cazul in care atitudinea este “Eu sunt mai bun decat tine”, in curand se va confrunta cu un resentiment din partea angajatilor pe care i-a dobandit.

In schimb, priviti angajatii ca pe niste active valoroase. Initial, vor stii mult mai multe despre afacere decat dvs; utilizati aceste cunostinte pentru a va familiariza cu afacerea si tratati-i cu respect si apreciere. Angajatii, in mod inevitabil, vor fi ingrijorati pentru siguranta locului de munca atunci cand preia un nou proprietar. Incertitudinea este multiplicata daca nu le spuneti ce planuri aveti. Multe sefi noi sunt atat de dornici sa inceapa sa fie “dirijorul” noii afaceri incat modifica preturile sau fac alte modificari radicale fara a da nici un avertisment angajatilor. Implicati personalul in planificarea dvs. si pastrati o comunicare deschisa astfel incat ei sa stie ce se intampla in orice moment.

A prelua o afacere existenta nu este intotdeauna usor, dar cu un pic de rabdare, onestitate, si munca grea, in curand o veti conduce ca un profesionist.

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!