Greșeli care trebuie evitate când îți vinzi afacerea

postat pe 14 Februarie 2022
Greșeli care trebuie evitate când îți vinzi afacerea
Expert broker de afaceri - Cosmina Sandu
Expert broker de afaceri
Cosmina Sandu
Brașov - Romania
+4 0755 548 634
cosmina.sandu@trade-x.ro

Câteodată, vânzătorii de afaceri mici fac greșeli fatale atunci când își pun afacerea la vânzare și pierd mulți bani pe parcursul acestui proces. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți aceste greșeli!

1. Fă un plan din timp și nu aștepta prea mult să vinzi

Vânzarea unei afaceri nu se întâmplă peste noapte, deci o planificare pe termen lung este foarte importantă. Ține evidența contabilă, rapoartele și documentele la zi. Nu știi niciodată când va intra pe ușă cumpaărătorul perfect, care va va oferi un preț pe care nu-l vei putea refuza.

2. Găsește un broker de afaceri potrivit

Acest pas este foarte important pentru succesul vânzării. Mulți proprietari de afaceri aleg prima persoană care se oferă să le listeze afacerea, ceea ce, pe termen lung, îi poate costa timp și bani. După câteva luni, vor realiza că nu au rezultate și vor fi nevoiți să reia procesul. Poți afla aici detalii importante despre cum să găsești și să colaborezi cu un broker de afaceri potrivit nevoilor tale.

3. Promovează-ți afacerea

Nu lăsa toată promovarea afacerii de vânzare pe seama brokerului. Tu ești cea mai potrivită persoană să promoveze afacerea, pentru că nimeni nu e mai motivat, mai pasionat și nu cunoaște afacerea mai bine ca tine. Un broker te va ajuta în acest proces, dar trebuie să contribui și tu.

4. Prețul corect pentru o afacere la cheie

Ia în considerare industria din care face parte compania, afaceri similare, economia și piața atunci când stabilești prețul de vânzare. Fă-ți temele întâi și sfătuiește-te cu brokerul de afaceri. Există mai multe instrumente prin care afacerea ta poate fi evaluată și prezentată potențialilor investitori și poți găsi informații despre ele accesând pagina noastră despre serviciile oferite pentru evaluarea afacerii pentru vânzare.

5. Vinde afacerea ta cumpărătorului potrivit

Acceptarea primei oferte s-ar putea să nu fie cea mai inteligentă alegere, deoarece, de obicei, prima ofertă nu este cea mai atractivă. Vânzarea afacerii la un preț mai mare, dar fără un avans bun și către un cumpărător fără experiență poate duce la falimentarea afacerii și te va face să pierzi bani. Cântărește opțiunile și fă alegerea cea mai bună pe termen lung. Întreabă-te dacă persoana din fața ta este potrivită pentru a cumpăra și conduce firma pe care tu ai construit-o!

Partenerii noștri
Image
Image
Image
Image
Postări recente