Pensiune de vânzare, cu restaurant, situată în Delta Dunării

Pensiune de vânzare în Delta Dunării
Oraș : N/A
Județ : Tulcea
Preț de vânzare : 500000
Profitul Anual : 18674
CA Anuală : 189472
Patrimoniu Imobiliar : 340000

Pensiunea din Delta Dunării propusă spre vânzare este o afacere de succes, profitabilă, deschisă publicului din anul 2007. Am folosit termenul de „public” deoarece oaspeții pensiunii sunt deopotrivă turiști dar și pescari profesioniști sau amatori, aspect relevant pentru perioada anuală în care este acoperit gradul de ocupare. Afacerea care face obiectul ofertei noastre de cumpărare a fost demarată de câțiva pescari care au dorit să ofere condiții superioare de cazare și masă pentru cei care doresc să se relaxeze prin pescuit ca hobby sau activitate comercială/sportivă.  

Dacă turiștii ajung la pensiune în general în perioada verii, pescarii ajung aici în sezonul de pescuit din aprilie până în octombrie, chiar noiembrie uneori (cu respectarea perioadelor de 
prohibiție). Localitatea lipoveană este un rai al pescarilor: aici se organizează, anual, „Cupa la ştiucă”, un concurs la care vin împătimiţi ai undiţelor din toată țara.

LOCAȚIE ȘI AMPLASAMENT
Situată în județul Tulcea, această pensiune de vânzare din Delta Dunării își desfășoară activitatea pe o suprafață totală de teren de 1528 mp și este împrejmuită cu scândură pe tot perimetrul proprietății. Afacerea a început în ianuarie 2007, prin construirea unor căsuțe acoperite cu stuf, cu câte 2 paturi single fiecare. Ulterior, pe locul uneia dintre ele, care a ars, a fost ridicată pensiunea, cu o capacitate de 8 camere duble, toate dotate cu baie proprie și 2 
apartamente cu băi cu hidromasaj, cu suprafață de 103 mp. construiți. În paralel, a fost construit și restaurantul, pe structură de lemn și fundație din beton în suprafață de 151 mp. 
Acesta din urmă dispune de bucătărie, zonă de servit masa în interior și terasă exterioară. Înălțimea acoperișului a permis mansardarea, pentru a crea spații de cazare pentru angajați.  

PRODUSE ȘI SERVICII 
Pe lângă cazarea în cele 8 camere, în restaurant se pot servi, contra cost, toate cele 3 mese ale zilei, alcătuite din preparate tradiționale pescărești dar și din bucătăria tradițională românească. În curtea pensiunii există și o piscină cu capacitate medie, care aduce un plus de confort și opțiuni de petrecere a timpului liber. Serviciile suplimentare care aduc venituri considerabile sunt reprezentate de închirierea ambarcațiunilor pentru excursii de agreement sau pentru pescuit.  
Ziua de cazare începe la ora 14:00 și se termină a doua zi la ora 12:00. Prețul de cazare diferă între zilele săptămănii și weekend.

VÂNZĂRI ȘI ISTORICUL PROFITULUI
Având în vedere amplasarea, serviciile oferite și fluxul de clienți, această pensiune de vânzare din Delta Dunării este capabilă să genereze profit anual. Locația este bine cunoscută 
de participanții la concursurile de pescuit naționale. 
personalul: în acest moment, pensiunea funcționează cu 2 angajați.
clienți și canale de comunicare: promovarea directă, comunicarea cu clienții și rezervările se fac pe website-ul pensiunii, cu recenzii în proporție de 88% de 4-5 stele. Prin colaborarea cu Booking și promovarea pe site-ul propriu, pensiunea a atras de-a lungul anilor turiști din toate colțurile lumii, devenind o emblemă pentru zona Deltei. Clienții pot ajunge cu mașina personală până la Murighiol, unde există o parcare păzită, plătită, iar de aici sunt preluați cu ambarcațiuni până la pensiune. 

OPORTUNITĂȚI
Există posibilitatea de creștere a capacității de cazare, prin restaurarea căsuțelor existente, prevăzute cu mansardă, fiecare având o suprafață medie de 25 mp, dezvoltarea serviciului de închiriere ambarcațiuni și excursii.

Această pensiune de vânzare din Delta Dunării nu are în prezent datorii și a generat profit chiar și în anul 2020, când turismul s-a confruntat cu mari provocări, vânzările realizate datorându-se atracției reprezentate de Delta Dunării în rândul turiștilor. 

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 08-08-2007
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Marcă comercială : 20000
Fond comercial : 40000
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 25245
Suport si training : Da
Număr de angajați : 2
Cifră de afaceri din anii anteriori : 326309
Motivul vânzării : Implicare activă în mai multe afaceri