Afacere de vânzare în Piatra Neamț - pensiune de lux

Oraș : Piatra-Neamț
Județ : Neamț
Preț de vânzare : 90000
Profitul Anual : 120000
CA Anuală : 178800
Patrimoniu Imobiliar : 460000

Vă prezentăm o afacere de vânzare în Piatra Neamț, activă în domeniul alimentației publice, având avantajul de nerefuzat al amortizării investiției în primii 3 ani, generând venituri constante. Amplasată la 5 kilometri de centrul orașului, la poalele pădurii, pensiunea dispune de mai multe facilități și dotări, după cum urmează:

  • 13 camere duble (15-17 mp) și 2 apartamente cu terasă de 20 mp (suprafață: 30 mp, situate la etajul 1, respectiv 2), sală de conferințe, saună cu jacuzzi. Toate camerele au balcon, baie, mobilier din lemn stratificat, aer condiționat, TV, internet, mochetă de trafic, restaurant -  foișor (capacitate de 50 de persoane) cu grătar.
  • Curtea, având o suprafață de aproximativ 1000 mp este acoperită cu pavaje.
  • Restaurantul are o capacitate de 50 de persoane, iar terasa este dotată cu grătar și zonă de relaxare.
  • Grădina dispune de facilități pentru grătar, acces gratuit la Wi-Fi și parcare privată.
  • Camerele au aer condiționat și balcon/terasă, TV cu canale prin cablu și baie privată cu duș. Toate unitățile oferă vedere exceptională către zona înconjurătoare.
  • Vila este dotată cu senzori de fum și sistem de alarmă, a fost construită în anul 2010 din cărămidă porotherm, fațade placate cu polistiren de 10 cm, acoperiș din tablă, are puț propriu, centrală pe lemne, bolier pentru apă caldă, stație de epurare, electricitate. 

Pensiunea se vinde complet utilată și mobilată, valoarea inventarului ajungând la aproximativ 20.000 euro.

În imediata apropiere a pensiunii există multiple posibilități de distracție. 

Proprietatea este compusă din clădire - 700 mp suprafață utilă, respectiv 900 mp suprafață contruită, plus teren 2000 mp, curte parțial pavată.
Raportat la valoarea de piață, prețul pensiunii este de 550.000 (inclusiv obiectele de inventar). 

În ceea ce privește perfomanța economică a acestei afaceri de vânzare, menționăm aici faptul că aceasta este deosebit de profitabilă, înregistrând venituri constante în timpul funcționării în regim de pensiune, în 2015 (cifrele de mai jos se referă strict la perioada funcționării și sunt aproximative).
În ultimii 5 ani, pensiunea a fost folosită exclusiv de proprietar, având destinația de casă de vacanță. Mobilierul camerelor, bucătăria (din 2015) precum și cel al restaurantului se prezintă într-o formă excelentă și nu există urme de uzură.
Afacerea este evaluată la 90.000 euro (conform cifrelor din 2014-2015), iar în aceste condiții ROI= 37%, ceea ce înseamnă o amortizare în 3 ani a afacerii și o amortizare în 13 ani a imobilului.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 01-08-2010
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 80000
Suport si training : Nu
Număr de angajați : 1
Cifră de afaceri din anii anteriori : 178800
Motivul vânzării : Lipsa de timp