Afacere de vânzare - hotel situat într-o zonă turistică de mare interes din România

Oraș : Bran
Județ : Brașov
Preț de vânzare : 1190000
Profit din exploatare (EBITDA) : 94849
CA Anuală : 693496
Patrimoniu Imobiliar : 1300000

Din pasiune față de turismul românesc, această afacere de vânzare, materializată printr-o activitate hotelieră, a luat naștere în anul 2004, fiind o afacere de familie, stabilă și profitabilă, în trend crescator.

Hotelul, clasificat la categoria de 3 stele, este localizat la 5 kilometri de Castelul Bran, într-o zonă pitorească, foarte frumoasă și potrivită pentru activități de turism.

Locația complexului este foarte bună, acesta fiind situat într-o zonă muntoasă, lângă Brașov, cu obiective turistice foarte intens vizitate și cu o mare încărcătură istorică pentru România. 

Imobilul are un regim de inaltime D+P+2E+M, fiind compus din unitate de cazare cu camere, ce îmbină suprafața generoasă cu deschiderea către un peisaj superb.

Hotelul este compus din:

  • 15 camere duble, pat matrimonial 8 cu duș, 2 cu cadă;
  • 1 camera triplă, pat matrimonial și pat single, baie cu duș;
  • 4 camere twin;
  • 6 apartamente cu 2 camere, 4 paturi, 1 apartament cu scară interioară;
  • 2 apartamente cu 3 camere - 6 paturi, apartament cu scară interioară;
  • 1 apartament de  lux - 2 camere cu un living și baie cu jacuzzi.

Dotările camerelor includ: baie proprie, plasmă LCD, cablu TV, minibar, conexiune Internet prin wireless, telefon etc.. În prezent, hotelul acceptă și prezența animalelor de companie!

Curtea hotelului oferă spațiu de joacă pentru copii și posibilitatea petrecerii timpului clienților săi, în aer liber, la grătar sau pe tarasa hotelului.

De asemenea, există loc de joacă amenajat lângă restaurantul hotelului. Camerele dispun de mobilier, dotări și decorațiuni care oferă comoditate, eleganță, precum și eficiență în exploatarea utilităților și spațiului.

Mai mult decât atât, această afacere de vânzare cuprinde și o sală de conferințe (100-120 locuri), ce este însoțită de terasa hotelului. Sala de conferințe este dotată cu videoproiector, ecran de recepție-proiecție și flipchart.

În incinta hotelului există și posibilitatea de servire a mesei, în cadrul celor două săli-restaurant (parter 80 de locuri + etaj 40 de locuri), ce oferă meniuri cu specific românesc traditional, cât și preparate internaționale. În plus, fiecare restaurant dispune de bucataria proprie, având ca destinație și organizarea de evenimente, precum nunți și botezuri.

La demisol, mai există câteva spații de depozitare, magazie, spălătorie, dulap vestiar pentru personal și o cameră tehnică, pentru centralele termice. 

Această afacere de vânzare are toate autorizațiile necesare funcționării.

Numărul de angajați necesari pentru operarea afacerii în condiții optime variază în funcție de sezon, minimul fiind de 7 angajați, iar maximul, de 16.

Valoarea totala de achiziție a întregului complex este de 1.800.000 Euro, reprezentând facilitățile existente ale acestei afaceri (activitate + proprietate imobiliară).

Construirea unei piscine exterioare, amenajarea locurilor de parcare, precum și amenajări cu terasă exterioară sau sală de fitness reprezintă un plan de investiții pentru extinderea afacerii, gândit de actualul proprietar. Capitalul investit ar putea astfel fi rambursat în 5 ani.

În sezonul principal (vară – toamnă) gradul de ocupare este între 80 – 100% , rezervările fiind făcute telefonic, direct prin pagina de web a complexului, prin platforma Booking, sau prin agenții de turism.

Firma nu are datorii și nici credite bancare.

Utilitatea principală

Tipurile de turism practicat până în prezent: relaxare, training-uri și conferinte business, alte evenimente;

Utilități alternative
Au fost identificate de catre Business Brokerul dedicat, următoarele utilități alternative cu predicții de profitabilitate extrem de atrăgătoare pentru această afacere de vânzare:

  • Centru de permanență (rezidență) pentru seniori
  • Centru de pregătire și relaxare pentru sportivi
  • Centru privat de recuperare pentru anumite tipuri de boli
  • Tabară privată

Cu o pozitie echilibrată și expusă traficului turistic de orice tip, proprietarul oferă posibilitatea exclusivă de închiriere a activității.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 25-11-2004
Finanțarea vânzătorului/bănci : Da
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 280000
Suport si training : Da
Număr de angajați : 7
Cifră de afaceri din anii anteriori : 515170
Motivul vânzării : Proprietar implicat in afaceri multiple