Companie de transport de vânzare - Transport specializat cu autotransportoare

Companie de transport de vânzare
Oraș : N/A
Județ : N/A
Preț de vânzare : 1137000
Profit din exploatare (EBITDA) : 1757470
CA Anuală : 7914608
Patrimoniu Imobiliar : 1122170

Aducem în atenția dumneavoatră vânzarea unei activități comerciale în domeniul auto cu profit constant, parte a unei afaceri de familie înființată în 1992, care și-a dezvoltat și diversificat permanent ariile de activitate. Prin perseverență, promptitudine, seriozitate și calitatea serviciilor oferite au reușit să-și creeze o reputație solidă atât pe piața locală, cât și pe piața europenă.

Descriere generală:

Divizia business care face obiectul vânzării are ca obiect de activitate transportul de autoturisme tur/retur către și înspre toate țările Europei și este localizată în nordul Transilvaniei, activitatea putând fi relocată în orice zonă a țării. Această companie de transport de vânzare este purtătoare de profit, și își așteaptă un nou proprietar, pasionat de domeniul auto.

În anul 2006 s-a conturat direcția dezvoltării firmei prin crearea unui sistem integrat de servicii oferite clinților existenți, care să cuprindă și activitatea de transport de autovehicule. Astfel, din anul 2007 și până în prezent, această divizie a cunoscut o dezvoltare organică, ajungând la un parc de 11 autotransportoare, dintre care 9 fabricate în 2016-2019, cu o capacitate de 8/9 locuri pentru autovehicule fiecare.

Față de perioada de inceput a activității, când comenzile pentru transport se asigurau preponderent pe bursele de transport, în acest moment există o bază de clienți cu contracte, inclusiv cu una dintre cele mai importante firme de licitații auto din Europa.

Avantaje de atribute cheie ale afacerii:

- portofoliu de clienți stabili și constanți

- afacere de renume, cu experiență solidă, cu istoric pozitiv și ascendent

- existența unei echipe profesioniste

- parc format din autotransportatoare noi, în stare tehnică foarte bună

- performanță financiară solidă – în ultimii ani a generat o cifră de afaceri de 2.000.000 eur/an.

- notorietate pe pe piața serviciilor de transport auto - gestionează un flux de 100 autoturisme/săptămână.

- volumul de mașini rulate pe piața din România reprezintă 75% din totalul mașinilor înmatriculate. În anul 2020, compania a colaborat cu aproximativ 250 de clienti, prestând servicii de transport. 

Locație și operațiuni:

Pentru departamentul de transport al acestei companii de transport de vânzare se utilizează un birou cu 3 posturi, în care se desfășoară activitatea de organizare, dispecerat, planificare curse, deconturi, gestionare documente, emitere facturi etc. și care este situat în incinta sediului principal al firmei. Este un birou decomandat, dotat cu aparatura TIC necesară desfășurării activității.

Pentru repararea și administrarea parcului de autotransportatoare s-a construit o hală de servisare, dotată cu 2 canale de reparații și cu diverse obiecte de inventar necesare în procesele de verificare/reparație. Această hală este situată vis a vis de sediul central și măsoară 250 mp. Pentru parcarea autotransportatoarelor la întoarcerea din cursă sau în diferite situații cand acestea staționează, s-a închiriat un teren de tip platformă, cu o suprafață de  1500 mp.

Activitatea nu este una sezonieră, ci este continuă. Cursele sunt săptămânale. Cele 3 persoane care gestionează activitatea șoferilor lucrează cu normă întreagă. Firma nu are datorii la stat sau furnizori.

Valoarea propunerii este de 1.136.000 euro și include atât stocul de mașini, clienți, furnizori, angajați, autorizații etc. precum și transferul de activitate, plu TVA.

Vânzătorul se obligă să îi asigure noului proprietar suportul și know-how-ul necesar pentru o perioadă de 3 – 6 luni, pentru preluarea afacerii în condiții optime.

Cumpărătorul acestei companii de transport de vânzare va beneficia de o strategie și un plan de business care s-au dovedit a fi de succes, plus coaching și cunoștințe avansate în domeniu.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 01-01-2007
Finanțarea vânzătorului/bănci : Da, daca este necesar
Marcă comercială : N/A
Fond comercial : 500000
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 7335513
Suport si training : Da
Număr de angajați : 13
Cifră de afaceri din anii anteriori : 8503177
Motivul vânzării : Proprietarul doreste sa se dedice altor proiecte personale.