Afacere de vânzare - firmă de transport, cu activitate îndelungată și portofoliu de clienți

Oraș : Brașov
Județ : Brașov
Preț de vânzare : 4000000
CA Anuală : 10192196
Patrimoniu Imobiliar : 850000

Vă prezentăm o afacere de vânzare în Brașov, cu o îndelungată activitate în domeniu și un portofoliu de clienți considerabil. Această firmă de transport din Brașov a luat ființă în anul 1991, ca o afacere de familie, însă datorită unui management serios și ambițios, firma s-a dezvoltat rapid, iar în anul 1994 s-a transformat în companie de transport, o societate cu acționariat și capital 100% românesc.

Obiectul principal de activitate al companiei este transportul intern și internațional, care, în decursul a aproape 30 de ani de existență, s-a extins treptat prin activități asociate, de service auto, respectiv construcții și reparații de drumuri.

Această afacere de vânzare reprezintă 30 de ani de existență a unei companii de transport caracterizată prin tenacitate, consecvență, seriozitate și profesionalism. Dar firma este mai mult decât o simplă companie de transport, fiind formată dintr-o o echipă dedicată, ambițioasă, construită după nevoile tot mai complexe ale mediului economic actual, o echipă care dorește să se dezvolte și să colaboreze productiv, pe termen lung. alături de partenerii săi.

Misiunea acestei afaceri de vânzare este sprijinirea dezvoltării sectoarelor economice, într-un mod sustenabil și prosper, prin înțelegerea nevoilor clienților și crearea unui parteneriat definit prin siguranță, stabilitate, consultanță și servicii logistice eficiente.

Activitatea firmei este structurată astfel:

  • 70% din cifra de afaceri o reprezintă transporturile internaționale;
  • 25% sunt activități de construcții și reparații drumuri;
  • 5% activități de servicii.

În ceea ce privește activele firmei, menționăm aici parcul auto: transportul internațional se face cu o flotă de 12 autotrenuri și semiremorci (8 Mercedes și 4 Volvo).


Activitatea de construcții si reparații de drumuri este asigurată cu ajutorul a:

  • 3 basculante de 22 tone, cu 3 axe și 3 remorci
  • trailer propriu pentru transportul utilajelor,
  • buldozer,
  • buldo-excavator,
  • excavator,
  • cilindru compactor,
  • 2 autogredere.

În plus, această afacere de vânzare are în patrimoniu un sediu de 500 mp construiți, beneficiind de toate facilitățile și aflat pe un teren cu o suprafață de 6300 mp, cu acces direct din drumul național.

În ceea ce privește resursele umane, compania are în prezent 49 de angajați și 0% fluctuație, mulți dintre angajați având o vechime în firmă de peste 20 de ani.

De asemenea, această afacere de vânzare dispune de service auto și atelier mecanic propriu pentru camioane, iar în clădirea de birouri există și un apartament cu 2 camere, cu băi proprii și oficiu pentru oaspeți.

Legat de evoluția financiară, menționăm că cifra de afaceri reflectă condițiile economice prin care a trecut România de-a lungul anilor, fluctuația acesteia fiind normală și justificată, mai ales pentru o afacere cu un istoric atât de îndelungat.

În contextul economic actual, generat de pandemia de coronavirus, prin politica de management financiar, cheltuielile au fost ținute sub control, ceea cea dus la o scădere a cifrei de afaceri. Fluxul de lichidități a fost eficientizat, astfel încât activitatea companiei a fost susținută prin autofinanțare.

Primul și cel mai atractiv motiv pentru a investi în această afacere de vânzare este potențialul economic al României, având în vedere că țara noastră este a doua piață de desfacere din Eurora Centrală, după Polonia. Poziția geografică și apropierea de țările din Europa Occidentală fac parte dintre motivele pentru care investitorii se orientează constant către România.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 01-04-1994
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 2500000
Număr de angajați : 49
Motivul vânzării : Pensionare