Magazin alimentar și magazin online de vânzare în Slobozia

Magazin alimentar de vânzare
Oraș : Slobozia
Județ : Ialomița
Preț de vânzare : 255099
Profitul Anual : 295784
CA Anuală : 2864323
Patrimoniu Imobiliar : 221000

Descriere generală

Această afacere reprezintă o oportunitate investițională în domeniul Comerțului Alimentar, cu două componente: market alimentar cu prezență fizică situat în orașul Slobozia și magazin online, cu desfacere locală. Chiar dacă ne confruntăm cu amenințarea unei crize financiare de proporții în România, piața de retail alimentar se va număra printre puținele sectoare care au în acest an o creștere. Comerțul cu alimente este, așadar, o componentă a economiei care nu prea cunoaște scăderi, chiar și în perioadele mai dificile din punct de vedere economic.

Acest magazin alimentar de vânzare este prezent pe piață din luna decembrie 2016, fiind bazat exclusiv pe o clientelă de proximitate pentru magazinul fizic, un vad comercial foarte bun și o creștere continuă a vânzărilor. Profitabilitatea este evidentă din rapoartele de vânzări, care prezintă o dinamică în creștere și datorită market-ului online, cu livrare proprie, extinzând plaja clientelei pe tot orașul și pe o rază de 40 kilometri în jurul lui.

EBITDA anual: 373,982 lei

Locație/Dotări

Afacerea se vinde împreună cu spațiul comercial alocat desfășurării activității, dispune de toate autorizațiile necesare, fiind dispus la parterul unui bloc, pe strada principală, complet renovat, înregistrat pe persoană juridică. Fațada este din alcobond, nu necesită nici o renovare, în prezent spațiul fiind complet funcțional, dotat și utilat. Spațiul are 130 mp, fațada se întine pe 10 metri liniari de-a lungul trotuarului străzii principale, este înconjurat de blocuri într-o zonă rezidențială, cu trafic pietonal și auto intens. 

Prețul de vânzare pentru un imobil cu destinața de spațiu comercial în această zonă a orașului este cuprins între 1700 și 2000 euro/mp.

Câteva dintre dotările principale sunt: camera frigorifică în 6 uși vitrate cu motor extern de ultimă generație (silențios și tropicalizat), vitrină verticală de dimensiuni mari pentru lactate, mezeluri. etc., tot cu motor extern (silențios și tropicalizat), dulap frigorific din inox cu 3 uși, lăzi congelare AHT vitrate, sistem gestiune front office și back office de la Magister Software, sistem agreat și de Megaimage și de Metro, prin franciza „La doi pași”.

Sistemul de gestiune poate oferi instant orice raport de vânzare, număr clienți, furnizori, grafic orar al vânzărilor și multe altele, oferind astfel viitorului cumpărător o imagine clară asupra istoricului și profitabilității acestei afaceri de la începutul ei până în prezent, cât și un ajutor enorm în luarea de decizii privind managementul afacerii. Mici exemple: se pot schimba instant prețurile (sistemul redă automat rapoartele și actele necesare), după graficul vânzărilor poate schimba programul de lucru al personalului, programul poate face singur lista de comenzi pentru aprovizionare marfă, calculând istoricul vânzărilor și stocurile în timp real, se pot integra carduri de fidelizare clienți, oferă profitabilitatea pe fiecare marfă în parte, ș.a.. Tot acest soft de gestiune se integrează cu comenzile din magazinul online pe același stoc din magazinul real, astfel se creându-se două afaceri într-una singură, cu două tipuri de clientelă, nemaifiind necesar un stoc aparte pentru comenzi online, reducându-se riscul expirării și degradării produselor. Sistemul de gestiune este omologat de ANAF.

Pe lângă locația excelentă și veniturile asigurate pe termen lung, proprietatea care asigură funcționalitatea acestei afaceri are următoarele caracteristici:

  • climatizare;
  • centrală termica pe gaz;
  • compartimentare specifică pentru activități comerciale;
  • locuri de parcare în fața incintei;
  • grup sanitar amenajat;
  • sistem automatizat de supraveghere video.

Activitatea a avut o evoluție constantă, actualul proprietar reușind să îmbogățească permanent lista de clienți, odată cu debutul pandemiei și al noilor condiții, trecând cu bine peste restricțiile impuse și contracțiile pieței prin dezvoltarea Magazinului Online cu livrare door2door, care este încă la început și în plin proces de absorbție de clientelă.      

În ceea ce privește livrarea produselor, aceasta se face prin procese de lucru bine stabilite și testate în timp, cu auto achiziționat în sistem de leasing (Opel Combo Van L2H1 din 2020), dotat cu sistem de răcire pentru siguranța produselor.

Oportunități

Avantaje și atribute cheie ale magazinului online: creșterea vânzărilor și a numărului de clienți, este primul și singurul magazin online din zonă (momentan nu are concurență pe acest segment). Cuprins în sistemul de gestiune al magazinului fizic (în prezent funcționând separat de acesta), el va utiliza același stoc de marfă, fiind marfă perisabilă, se elimină astfel riscul expirării sau degradării mărfurilor, față de situația folosirii unui depozit special de mărfuri dedicat pentru magazinul on line.   

Detalii despre tranziție

Motivul pentru care actualul proprietar dorește să se retragă este pensionarea și, pentru a facilita transferul afacerii către un nou antreprenor, dedicat și capabil, acesta este dispus să ofere 3 luni de training și suport, în vederea transferului de cunoștințe și acordarea de consultanță în ceea ce privește funcționarea afacerii. De asemenea, afacerea are personal calificat, ceea ce va contribui la înlesnirea tranziției noului proprietar, acesta reușind cu ușurință să continue activitatea, fără a fi nevoie de mari schimbări.

Stocul de marfă valorează aproximativ 50.000 euro.
Afacerea se vinde fără stoc marfă sau, la cerere, acesta se facturează cu prețul de achiziție.

Prețul de vânzare afișat pentru această afacere nu conține TVA. Se va adăuga TVA-ul la facturare.

 ***Imaginile folosite pentru listarea afacerii la vânzare sunt cu titlu de prezentare. Clientul interesat de această ofertă este invitat să completeze fomularul alăturat pentru mai multe detalii și informații.***

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 2016-12-01
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Marcă comercială : N/A
Fond comercial : N/A
Inventarul inclus în preț : Nu
Inventar aproximativ : 246500
Suport si training : Da
Număr de angajați : 4
Cifră de afaceri din anii anteriori : 2631514
Motivul vânzării : Pensionare