Afacere profitabilă de vânzare în Iași: clădire pentru birouri, ocupat 100%, situat la 5 minute de centrul Iașiului

Oraș : Iași
Județ : Iași
Preț de vânzare : 990000
Profitul Anual : 465600
CA Anuală : 465600
Patrimoniu Imobiliar : 990000

Vă prezentăm o oportunitate extraordinară de investiție într-o afacere complet funcțională, în Iași, oraș aflat în curs de dezvoltare. Afacerea de vânzare este reprezentată de o clădire de birouri, închiriată în prezent în proporție de 100%.

Achiziționarea imobilului a avut ca scop obținerea unui randament superior celui oferit de piața bancară. De asemenea, riscul investiției în domeniul imobiliar este mic, având în vedere că imobilul se află pe o arteră principală.

Spațiile pentru birouri din această zonă a Iașiului sunt la foarte mare căutare, în special datorită vecinătății cu instituții bancare, precum și datorită accesului facil, atât cu mașina, cât și cu mijloace de transport în comun sau pietonal.

În ceea ce privește randamentul financiar al afacerii, menționăm aici faptul că rata chiriilor a crescut anual cu valori între 5 și 8%. În paralel, se observă și creșterea valorii imobilelor, cu o rată între 2% și 4% pentru următorii ani, conform unor studii realizate pe baza prețurilor la care se fac tranzacții pe piața imobiliară locală.

De asemenea, valoarea încasărilor din chiria lunară este de 8000 de euro, la o rată de ocupare de 100%. Cheltuielile de întreținere (curățenie și mentenanță) sunt suportate de către chiriaș, ceea ce menține costurile acestei afaceri de vânzare la un nivel minimal.

Conform calculelor noastre, investiția în această afacere de vânzare, ce activează în domeniul imobiliar, se poate amortiza în 11 ani, la o rată de recuperare (Return on Investment) de 8,4%.

Un alt avantaj major al acestei afaceri, pe lângă locația excelentă și capacitatea operațională maximă, este faptul că actualul proprietar este dispus să transfere, pe lângă proprietatea imobiliară, și compania care o administrează, ceea ce va asigura continuitatea și transferul fără probleme al contractelor cu chiriașii, precum și evitarea achitării TVA-ului.

Această afacere de vânzare reprezintă o oportunitate extraordinară de investiție în Iasi, un oraș care, în ultimii ani, cunoaște un adevărat reviriment din punct de vedere socio-economic. Viitorul proprietar poate continua activitatea curentă, având la dispoziție întreaga infrastructură necesară, sau poate transforma complexul într-un spațiu pentru hipermaket, situat aproape de centrul orașului.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 03-10-2010
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 242500
Suport si training : Nu
Cifră de afaceri din anii anteriori : 465600
Motivul vânzării : Reinvestire