Afacere de vânzare - sală profitabilă de realitate virtuală în București, locație ultracentrală

Oraș : Sector 5
Județ : București
Preț de vânzare : 55000
Profitul Anual : 100000
CA Anuală : 600000

Această afacere de vânzare a fost înființată în 2016 de către cei doi parteneri, având de atunci o creștere constantă și profit anual. Activitatea de bază a acestei afaceri constă din închirierea echipamentului de realitate virtuală și implementarea experiențelor audiovizuale legate de această tehnologie, atât către consumatori de rând, cât și către alte companii (evenimente de tip marketing events, team buildings, petreceri etc).
Afacerea dispune de un spațiu închiriat în centrul Bucureștiului, spațiu recent renovat, în anul 2019.
Valoarea echipamentului folosit (active în afacere) este de aproximativ 30.000 euro în starea actuală (folosite și funcționale).
Spațiul în care se desfășoară activitatea firmei se întinde pe 100 mp, cuprinzând un spațiu de depozitare de 20 mp și 7 stații VR, fiind localizat într-o zonă centrală și turistică, cu trafic pietonal mare.
Dintre punctele forte ale acestei afaceri de vânzare, menționăm aici:
- afacere profitabilă, cu profit reinvestit și condiții optime de funcționare (procese stabilite)
- licențe exclusive pentru o parte din software-ul oferit către public
- brand cotat pe locul 1 din punctul de vedere al recenziilor oferite de utilizatori pe acest domeniu de activitate, trafic turistic mare (recenzii și recomandări pe site-uri precum TripAdvisor)
- brand desemnat 3 ani la rând Traveler's Choice Award pe Trip Advisor (top 10% atracții). Pagina de Facebook are  peste 4000 de urmăritori. De asemenea, această afacere de vânzare se regăește în Top 10 activități fun & games în București (TripAdvisor). Peste 200 de recenzii de 5 stele pe Google Reviews, Facebook Reviews, TripAdvisor.
- standard ridicat de calitate a experiențelor cu deschidere și aplicabilitate ca servicii livrate către companii
- website-ul apare pe prima poziție în căutările Google din domeniu, plus website nou, realizat în 2020
- locația în care ăși desfășoară activitatea această afacere de vânzare este complet utilată: mobilier premium, design realizat în 2019 de 441 Design.
Puncte slabe: spațiul tehnologizat ar putea fi extins pentru o acoperire mai largă a serviciilor de grup. Necesită implicare activă și know-how din partea personalului și a managementului, pentru a menține standardul de calitate. În acest sens, se oferă suport pentru o perioadă limitată de timp, post vânzare.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 01-06-2016
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Fond comercial : 25000
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 170000
Suport si training : Da
Număr de angajați : 2
Cifră de afaceri din anii anteriori : 400000
Motivul vânzării : Reprofilare