Companie de transport de vânzare - Transport specializat cu autotransportoare

Companie de transport de vânzare - Transport specializat cu autotransportoare
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Cosmina Sandu
Expert broker de afaceri
Cosmina Sandu
Brașov - Romania
+4 0755 548 634
Preț de vânzare: 1.137.000 EURO
CA Anuală: 7.914.608 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 1.122.170 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 1.757.470 RON
Județ / Localitate: Bistrița
Țara: Romania

Scurtă descriere

Aducem în atenția dumneavoatră vânzarea unei activități comerciale în domeniul auto cu profit constant, parte a unei afaceri de familie înființată în 1992, care și-a dezvoltat și diversificat permanent ariile de activitate. Prin perseverență, promptitudine, seriozitate și calitatea serviciilor oferite au reușit să-și creeze o reputație solidă atât pe piața locală, cât și pe piața europenă.

Produse și servicii

Divizia business care face obiectul vânzării are ca obiect de activitate transportul de autoturisme tur/retur către și înspre toate țările Europei și este localizată în nordul Transilvaniei, activitatea putând fi relocată în orice zonă a țării. Această companie de transport de vânzare este purtătoare de profit, și își așteaptă un nou proprietar, pasionat de domeniul auto.

În anul 2006 s-a conturat direcția dezvoltării firmei prin crearea unui sistem integrat de servicii oferite clinților existenți, care să cuprindă și activitatea de transport de autovehicule.

Operațiuni

Față de perioada de inceput a activității, când comenzile pentru transport se asigurau preponderent pe bursele de transport, în acest moment există o bază de clienți cu contracte, inclusiv cu una dintre cele mai importante firme de licitații auto din Europa.

Avantaje de atribute cheie ale afacerii:

- portofoliu de clienți stabili și constanți

- afacere de renume, cu experiență solidă, cu istoric pozitiv și ascendent

- existența unei echipe profesioniste

- parc format din autotransportatoare noi, în stare tehnică foarte bună

- performanță financiară solidă – în ultimii ani a generat o cifră de afaceri de 2.000.000 eur/an.

- notorietate pe pe piața serviciilor de transport auto - gestionează un flux de 100 autoturisme/săptămână.

- volumul de mașini rulate pe piața din România reprezintă 75% din totalul mașinilor înmatriculate. În anul 2020, compania a colaborat cu aproximativ 250 de clienti, prestând servicii de transport. Pentru departamentul de transport al acestei companii de transport de vânzare se utilizează un birou cu 3 posturi, în care se desfășoară activitatea de organizare, dispecerat, planificare curse, deconturi, gestionare documente, emitere facturi etc. și care este situat în incinta sediului principal al firmei. Este un birou decomandat, dotat cu aparatura TIC necesară desfășurării activității.

Pentru repararea și administrarea parcului de autotransportatoare s-a construit o hală de servisare, dotată cu 2 canale de reparații și cu diverse obiecte de inventar necesare în procesele de verificare/reparație. Această hală este situată vis a vis de sediul central și măsoară 250 mp. Pentru parcarea autotransportatoarelor la întoarcerea din cursă sau în diferite situații cand acestea staționează, s-a închiriat un teren de tip platformă, cu o suprafață de 1500 mp.

Activitatea nu este una sezonieră, ci este continuă. Cursele sunt săptămânale. Cele 3 persoane care gestionează activitatea șoferilor lucrează cu normă întreagă.

Active tangibile și intangibile

Parc de 11 autotransportoare, dintre care 9 fabricate în 2016-2019, cu o capacitate de 8/9 locuri pentru autovehicule fiecare.

Piață și potențial de dezvoltare

Firma nu are datorii la stat sau furnizori.

Valoarea propunerii este de 1.136.000 euro și include atât stocul de mașini, clienți, furnizori, angajați, autorizații etc. precum și transferul de activitate, plus TVA.

Vânzătorul se obligă să îi asigure noului proprietar suportul și know-how-ul necesar pentru o perioadă de 3 – 6 luni, pentru preluarea afacerii în condiții optime.

Cumpărătorul acestei companii de transport de vânzare va beneficia de o strategie și un plan de business care s-au dovedit a fi de succes, plus coaching și cunoștințe avansate în domeniu.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 01-01-2007
Cifră de afaceri din anii anteriori 8.503.177 RON
Marcă comercială EURO
Fond comercial 500.000 EURO
Finanțarea vânzătorului/bănci 0 EURO
Inventar aproximativ 7.335.513 EURO
Inventarul inclus în preț Da
Număr de angajați 13
Suport si training Da
Motivul vânzării Proprietarul doreste sa se dedice altor proiecte personale.