Colectare, Reciclare si Valorificare deșeuri

Colectare, Reciclare si Valorificare deșeuri
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Cosmina Sandu
Expert broker de afaceri
Cosmina Sandu
Brașov - Romania
+4 0755 548 634
Preț de vânzare: 1.200.000 EURO
CA Anuală: 13.000.000 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 450.000 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 100.000 RON
Județ / Localitate: Bistrița
Țara: Romania

Scurtă descriere

Afacerea propusă spre cumpărare este o afacere de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor cu o poziționare și imagine bune pe piață, beneficiind de o rețea bine organizată de furnizori și personal calificat.

Produse și servicii

Compania colectează, reciclează și valorifică o gamă largă de deșeuri precum mase plastice, metale feroase (oțel) precum și cele neferoase (cupru, nichel, aluminiu, etc.), furnizând materii prime secundare de înaltă calitate pentru o industria plasticului sub forma de măcinături sau pelete din diferite tipuri de deșeuri din plastic. Compania se concentrează pe generatori mari și importanți de deșeuri.

Operațiuni

Oferind produse și servicii de calitate superioară și fiind de asemenea considerat un client și/sau furnizor deopotrivă apreciat și respectat, în timp, afacerea a avut o evoluție financiară pozitivă, de dezvoltare logistică și comercială constantă an de an, reușind anual, de la înființare și până în prezent, să realizeze profit, indiferent de contextul/mediul economic mai mult sau mai puțin favorabil. În prezent, beneficiază de o rețea de furnizori bine organizată, personal calificat și bine pregătit, reușind să fie la rândul ei furnizor pentru unele companii europene bine cunoscute din industrie și să aibă o poziționare puternică pe piața din România și Europa. Majoritatea vânzărilor / produselor (aproximativ 65%) se îndreaptă către piața vest-europeană, în țări precum Italia, Austria, Germania, Belgia, iar aproximativ 35% sunt dedicate pieței românești.

Active tangibile și intangibile

Societatea deține echipamente necesare reciclării unei game variate de tipuri de deșeuri, mase plastice (inclusiv ambalaje). Activele totale ale societatii se ridica la peste 1 milion de euro.
Spațiul de producție este unul nou, modern și bine echipat și detine toate avizele necesare bunei functionări.
Se compune din:
Hală de producție pe structură ușoară de aproximativ 600 mp.
Spații de depozitare acoperite de aproximativ 1000 mp.
Instalație de energie electrică cu transformator și rețea proprie de aproximativ 250 kW.
Platforme betonate și pavate pentru depozitare de aprox, 5000 mp.
Împrejmuire pe tot perimetrul și poartă de acces.
Clădiri de birouri și alte spații necesare activității.

Piață și potențial de dezvoltare

Previziunile pentru anul 2024 sunt în continuare pozitive, afacerea cunoscând un trend de dezvoltare în viitor datorită cantității tot mai mari a mărfurilor operate, in baza investiților realizate în utilaje noi si mentinerea volumului de lucru.
Cererea pentru aceste servicii este în creștere în întreaga lume. În plus, guvernele din diferite țări promovează și susțin practicile ecologice și durabile, ceea ce sporește interesul pentru această industrie. De asemenea, există o tendință de creștere a cererii pentru materiale reciclate, deoarece multe companii doresc să își îmbunătățească profilul de sustenabilitate și să își reducă impactul asupra mediului. Toate acestea oferă oportunități semnificative pentru companiile din industria de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor să se extindă și să se dezvolte.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 14-11-2005
Cifră de afaceri din anii anteriori 16.262.066 RON
Marcă comercială 80.000 EURO
Fond comercial 270.000 EURO
Finanțarea vânzătorului/bănci 350.000 EURO
Inventar aproximativ 400.000 EURO
Inventarul inclus în preț Da
Număr de angajați 12
Suport si training Da
Motivul vânzării Evolutie personala si profesionala, diversificare