Restaurant -Bistro în Centrul Istoric al Brașovului

restaurant bistro mic dejun și  brunch
Oraș : Brașov
Județ : Brașov
Preț de vânzare : 230000
Profit din exploatare (EBITDA) : 227369
CA Anuală : 745000
Patrimoniu Imobiliar : N/A
Dezvoltată organic, încet, cu creștere de la an la an, această afacere își desfășoară activitatea începând din anul 2017, octombrie. Este o afacere mică dar fără competiție adevărată, situată în orașul Brașov. Poziționarea este una cheie, chiar în centru, pe o stradă pietonală, lângă pensiuni și hoteluri.
 
Restaurantul este configurat la parter ( sala de mese și bar) și subsol ( bucătărie și dependințe), cu suprafețe egale, totalizând 60 mp. Este complet dotat și amenajat modern, beneficiază de 2 ieșiri, și dispune și de o terasă de 25 mp care se închiriază de la Primăria Brașov cu un cost anual mic. Terasa oferă posibilitatea păstrării ei pe tot parcursul anului.
 
Personalul este structurat în așa fel încât fiecare poziție are angajați din 2019. Fiecare dintre cei 5 angajați cunosc foarte bine tot ceea ce este necesar pentru bună fucționare a afacerii - de la producție la servire, de la contabilitate la aprovizionare.
Afacerea se bucură de o imagine creată în mod organic de către clienții săi mulțumiți și fideli, atât în online pe paginile de socializare cât și offline, fapt ce conferă credibilitate și aduce noi clienți.
De altfel, strategia acestei afaceri este concentrată pe menținerea calității, menținerea standardelor și continuitate.
 
Produse și servicii
Afacerea oferă produse care sunt distincte și superioare pe piața de profil.
Meniul este unul de Mic-de-jun & Brunch, cafea și produse proaspete. Cuprinde produse destinate și consumatorilor vegetarieni sau vegani. Există o posibilitate de suplimentare a meniului cu produse pentru prânz sau cină.
 
Operațiuni
În ultimii 3 ani a funcționat cu program 8:00-16:00, cu 5 zile pe săptămâna deschis. Preparatele sunt simple, majoritatea gătite pe loc, pregătirea necesitând între 30 de minute și 1 oră pentru un flux de producție de 2 persoane.
 
Active tangibile și intangibile
Business-ul se vinde că pachet complet, fiind absolut totul inclus:
 
-Societatea, echipamentele și mobilierul, furnizori, clienți, angajați
Se dorește, dar nu este o condiție, păstrarea angajaților și condițiilor lor contractuale
-Brand, social-media, avize și autorizații, planuri de dezvoltare.
Preiei activitatea împreună cu societatea fără datorii.
Primești suport și transfer de know-how din partea proprietarilor.
 
Piață și potențial de dezvoltare
Afacerea este capabilă să acopere în mod constant costurile și cheltuielile cu veniturile din vânzări. Are cel puțîn 80 000 de vizualizări de profil lunar pe Google și 20 000 pe TripAdvisor deși nu s-a apelat la niciun fel de promovare sau la marketing ci doar la promovarea “ din gură-n gură”.
 
Situată într-o zonă de piață în care numărul de clienți potențiali este în creștere, este așteptat un flux cu cel puțîn 20 % mai mare comparativ cu anul 2021, flux care deja poate fi observat comparând incasările din ultimele luni cu cele din lunile corespunzătoare din 2021.
Fiind o afacere nișată pe mic-de-jun & brunch și având un număr mare de clienți fideli, există cerere și pentru extindere și scalare(francizare).
 

Informații detaliate

Domeniul de activitate : HoReCa
Afacere stabilită în data de : 2017-10-17
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Marcă comercială : 60000
Fond comercial : 23753
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 5522
Suport si training : Da
Număr de angajați : 5
Cifră de afaceri din anii anteriori : 338042
Motivul vânzării : Evoluție profesională și dezvoltare