Oportunitate de investiție - Fermă legumicolă în Covasna - Asociere sau Vânzare

Fermă de legume
Oraș : Covasna
Județ : Covasna
Preț de vânzare : 2000000
Profitul Anual : 3685000
CA Anuală : 9592615
Patrimoniu Imobiliar : N/A

Ideea de afacere prezentată în oferta noastră a fost fondată în anul 2016 la inițiativa unui antreprenor român cu viziune și reprezintă un proiect ambițios la o valoare de piață estimată cu suma de 4,5 mil €, care va revoluționa sectorul agricol din România. 

Obiectivele investiției/priorități

Proprietarul actual este în căutarea unui partener financiar și / sau strategic în scopul înființării/realizării unei ferme de legume în spatii protejate, a cărei suprafață va fi de max. 7781.55 mp.

Zona geografică alocată: județul Covasna, România.

Pentru a asigura un nivel ridicat al producției și o calitate superioară a legumelor, proiectul propus este prevăzut ca fiind un ansamblu compact și sinergic de operațiuni, prin care se urmărește crearea de noi capacități de producție eficiente a legumelor pe tot parcursul anului, ergonomice și competitive, asigurând o producție de 4 ori mai mare decât în cazul metodelor de cultivare convenționale. Recoltele pot fi culese pe durata întregului an, astfel că se elimină caracterul sezonier al activității.

Obiective de ordin tehnic

Sera este proiectată special pentru climatul din România și dispune de toate avizele, autorizațiile și studiile tehnice necesare construcției și unei bune funcționări. Această afacere este gândită ca un sistem de agricultură și presupune un minim de acțiuni, astfel încât nivelul de intervenție umană este redus la minimum (maxim 5 angajați) și se asigură obținerea a mai multor cicluri de producție într-un singur an.

Obiective de ordin economico-financiar

Rentabilitatea investiției este estimată la o valoare procentuală de 53% anual și reiese din volumele de producție așteptate, iar venitul rezultat calculat la prețul minim de vânzare al produsului obținut aduce recuperarea investiției din al doilea an de activitate.

Investiția ar urma să fie amortizată integral în 8 ani de la lansarea afacerii.

Rentabilitatea investiției este promovată totodată de noi posibilități de extindere a activității pe întreaga suprafață a terenului, beneficiind de un avantaj major privind costurile investiției, acestea fiind ulterior exponențial mai mici, conducând la obținerea unor randamente și cantități de producție sporite, ce previzionează acces la piețe de desfacere locale și globale noi.

Politică și piață de desfacere

Zona geografică vizată pentru desfacerea produselor o reprezintă în prim plan Regiunea Centru a țării, cu 2.318 millioane populație, cât și alte zone naționale.

Fundamentarea necesității și oportunității investiției

Compania beneficiază în prezent de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Valoarea finanțării este de 1.832.323.00 €, aprobată din fonduri nerambursabile în proporție de 100%.

Fondatorul intenționează ca prin investițiile realizate prin proiect, alături de viitorul său partener, să facă performanță în domeniul agriculturii cu ajutorul inovației.

Suma necesară investiției este de 2.000.000 de euro, însă fără a o limita și la alte opțiuni.

Succesul acestei afaceri constă în egală măsură și din aportul de informații și expertiză pe care îl poate aduce investitorul. Totodată, contează în ce măsură investitorul, prin echipa proprie sau prin cei pe care îi poate coopta din ecosistemul său, poate facilita accesul la potențiali clienți sau parteneri, poate crește vizibilitatea afacerii și poate promova și susține rundele următoare de investiții.

În funcție de suma investită de noul partener, actualul proprietar al companiei este dispus să transfere până la 51% din capitalul și acțiunile companiei.

Detalii despre tranziție

Business brokerul dedicat acestei oferte asigură potențialului investitor, prin acord de confidențialitate scris, dezvăluirea completă a tuturor informațiilor relevante despre afacere, printr-un Information Memorandum, Due Diligence, consultanță și asistență post-vânzare, în scopul transferului ofertei propuse.

Afacerile agricole susținute de investiții serioase aduc și beneficii pe măsură. Dacă ești un antreprenor hotărât să își dedice timpul și priceperea unui astfel de business și deții resursele și răbdarea necesară, te vei bucura de aprecierea retailerilor și a unei afaceri profitabile, unice pe piața din România.

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 08-04-2016
Finanțarea vânzătorului/bănci : Da
Marcă comercială : N/A
Fond comercial : 200000
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : N/A
Suport si training : Da
Număr de angajați : 5
Cifră de afaceri din anii anteriori : N/A
Motivul vânzării : Evoluție profesională și dezvoltare