Afacere de vânzare în Pitești - domeniu viticol deosebit, într-o zonă încărcată de istorie

Afacere de vânzare în Pitești
Oraș : Calinesti
Județ : Arges
Preț de vânzare : 430000

O incursiune în istoria vinului este de fapt o incursiune în istoria civilizațiilor, vinul fiind elementul care unifică toate epocile și prin care putem contura o istorie a mentalităților și a imaginației colective. (Monica Frunză)

Afacerea de vânzare din Argeș, situată în apropierea orașului Pitești, este marcată de prezența impunătoare a unui vechi conac boieresc, înconjurat de viță de vie ce producătoare de struguri de cea mai înaltă calitate. De altfel, calitatea vinurilor produse în această podgorie a fost apreciată încă din secolul al XVII-lea. Astfel, Paul de Alep a scris în „Călătoriile Patriarhului Macarius” că „Aici este un vin dulce care are o reputație înaltă, cel mai bun din toate vinurile produse în Țara Românească”. Miron Costin (1633-1691), care a fost un mare admirator al vinurilor moldovenești, laudă vinurile din această podgorie: „Pitești, unde sunt vinuri dulci...”, potrivit acad. Valeriu D. Cotea și colaboratorilor săi, în volumul „Vii și vinuri românești”. De atunci, podgoriile aparțin mai multor mânăstiri sau boieri, fiind situate pe terenuri favorabile viticulturii.

Dacă doriți să dați viață unui conac plin de istorie, degustând vinul pe verandă, vă propunem să achiziționați această afacere de vânzare, compusă dintr-o proprietate de viță de vie cu o suprafață de 5,5 ha, situată în Călinești, Argeș. Listarea afacerii de vânzare se compune din:

  • 3 ha Fetească Regală, plantată în 1980 (regenerată);
  • conacul aparținând familiei Brătianu și mai târziu generalului Buzoianu;
  • 3 bazine cu 3 tone de apă de irigare, situate pe proprietate;
  • terenul înscris în registrul funciar.

Distanța până la drumul principal București-Pitesti este de 300 m, iar localitatea Călinești se află la 15 km de Pitești. Astfel, accesul în cadrul podgoriei este deosebit de facil pentru viitorii turiști.

Dintre dotările și utilitățile existente, mai menționăm: 

  • Apă curentă;
  • Electricitate (380 V);
  • Gaz la intrarea în proprietate;
  • Drum propriu de acces;
  • Posibilitate de parcelare.

Prețul acestei afaceri de vânzare, un mic paradis viticol, pornește de la 6 euro/mp. 

Informații detaliate

Domeniul de activitate : Agricultura
Motivul vânzării : Proprietarul locuieste la distanta