Afacere de vânzare în Brasov, stabilă și cu tradiție: școală de șoferi

Oraș : Brașov
Județ : Brașov
Preț de vânzare : 1060000
Profitul Anual : N/A
CA Anuală : 1821998
Patrimoniu Imobiliar : 850000

Vă prezentăm o afacere de vânzare, situată în Brașov, fiind unul dintre principalii concurenți din domeniu, pe piața locală: o școală de șoferi, cu o activitate îndelungată și brand recunoscut.

Începuturile afacerii se regăsesc în anii '70, însă atunci aceasta funcționa sub sub o altă denumire. De altfel, inclusiv sediul social se găsea, la vremea respectivă, într-o altă locație. Dezvoltarea rapidă a orașului și implicit a numărului de solicitări au determinat mutarea activității în actuala locație.

Totuși, noul sediu nu era suficient de generos pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții. În anul 2000, societatea și-a schimbat statutul, devenind societate pe acțiuni, având capital integral privat. De altfel, acest moment marchează și începutul revirimentului datorat redimensionării și diversificării activității, dar și demarării altora noi. Tot profitul societății a fost direcționat pentru construirea de noi spații, în suprafață de peste 1000 mp, care au dublat practic construcția inițială. Ele s-au dovedit necesare, deoarece planul de afaceri elaborat de către managementul societății prevedea demararea unor activități noi, dar și dezvoltarea celor existente. În această linie, precum și datorită notorietății câștigate, au fost deschise 5 noi puncte de lucru, în 5 județe ale țării.

Această afacere funcționează la un nivel corespunzător, dar încă nu și-a atins potențialul maxim de dezoltare, deoarece vârsta înaintată a acționarilor, precum și faptul că urmașii acestora nu vor să preia afacerea au dus la o plafonare a activității. Astfel, este absolut necesară intervenția unui acționariat nou, tânăr, cu energie și viziune pe termen lung, care să mențină și să dezvolte sistematic și inteligent acest business.

Valorile care călăuzesc această afacere fac ca aceasta să fie o investiție atractivă, cu un mare potențial de creștere în viitorul apropiat:

  • Afacerea: „O afacere trebuie să genereze profit.”
  • Servicii: „Putem să oferim servicii și activități diverse."
  • Calitate și profesionalism: „Avem cultura lucrului bine făcut.”
  • Integritate: „Suntem onești, respectăm legile și ne onorăm angajamentele.”
  • Încredere și respect reciproc: „Îi tratăm pe ceilalți așa cum am vrea să fim și noi tratați.

„Având un plan minuțios și detaliat, puteți învinge; având un plan neglijent și mai puțin detaliat, s-ar putea să nu învingeți. Însă eșecul este și mai previzibil dacă nu planificați deloc! O victorie sau o înfrangere pot fi prevăzute pornind de la modul în care acțiunea a fost planificată în avans.” (Sun Tzu)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de : 06-01-1999
Finanțarea vânzătorului/bănci : Nu
Marcă comercială : 25000
Fond comercial : 50000
Inventarul inclus în preț : Da
Inventar aproximativ : 70000
Suport si training : Da
Număr de angajați : 26
Cifră de afaceri din anii anteriori : 1777096
Motivul vânzării : Pensionare