Afacere la cheie - Producție de mobilă

Afacere la cheie - Producție de mobilă
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Cosmina Sandu
Expert broker de afaceri
Cosmina Sandu
Brașov - Romania
+4 0755 548 634
Preț de vânzare: 1.303.860 EURO
CA Anuală: 1.864.996 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 0 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 656.666 RON
Județ / Localitate: BRASOV
Țara: Romania

Scurtă descriere

În anul 2013, proprietarul fabricii de mobilier a luat decizia de a deschide această unitate de producție. Decizia a fost motivată de observația creșterii cererii pentru mobilier personalizat "make to order" pe piață, beneficiind și de experiența anterioară ca proprietar a două magazine de mobilă în zonele Brasov și Covasna.

Proprietarul a concentrat toate resursele disponibile în investirea într-un colectiv de profesioniști bine pregătiți și în echiparea fabricii cu cele mai avansate utilaje disponibile. În acest sens, în 2017, s-au obținut fonduri europene în valoare de 1.000.000 de euro prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, ceea ce a permis fabricii să devină lider în ceea ce privește dotarea și tehnologia în județul Brasov. Această investiție a avut un impact imediat, aducând îmbunătățiri semnificative în calitatea produselor fabricate și diversificarea gamei de mobilă, trecând de la materiale precum PAL și MDF la mobilă din lemn masiv.

Utilajele performante au facilitat procesul de prelucrare a lemnului, aducând o precizie sporită și reducând pierderile semnificativ. În plus, proprietarul a investit într-un software de proiectare de ultimă generație.

Aceste îmbunătățiri au dus la o creștere semnificativă a numărului de comenzi, atrăgând contracte substanțiale cu companii din România, Italia, Olanda, Germania și Austria. În afara producției principale, fabrica are și contracte cu alte firme de producție mobilier care utilizează utilajele sale, generând venituri suplimentare din servicii.

În concluzie, fabrica de producție mobilier deținută de proprietarul afacerii oferă numeroase oportunități de dezvoltare, susținute de investiții semnificative în tehnologie de vârf și o rețea extinsă de parteneriate și colaborări profitabile.

Produse și servicii

Produsele fabricate sunt piese de mobilier din PAL, MDF și lemn masiv. În afara de acestea, se pot oferi servicii de tăiere, căntuire, vopsire pentru alți producatori de mobilier.

Operațiuni

În cadrul fabricii se efectuează serviciile complete de la stadiul de proiectare pana la montajul pieselor de mobilier la locația clientului.
Etapele sunt: efectuarea proiectului (măsurători, ofertare preț, prezentare în 3D a mobilierului) – executarea mobilierului – montarea inițială a pieselor – transportul la locația clientului – montajul final.

Active tangibile și intangibile

Activele tangibile ale afacerii includ:

Circular de formatizat panouri
Mașină de aplicat cant
Mașină de rindeluit pe 4 fețe CNC Centateq E-300
Mașină de aplicat cant și frezat
Mașină de calibrat și șlefuit
Sistem de exhaustare tip Vacomat 350XP
Presă rotativă de imbinat
Mașină de frezat cu ax
Mașină de șlefuit cantur
Mașină hidraulică pentru imbinat V
Fierăstrău panglică
Cameră de vopsit presurizată
Circular de formatizat PAL
Mașină de aplicat
Centru de prelucrare cu comandă Weeke
Electrotranspaletă
Freza DP 180X5X45
Activele intangibile includ:

Software-ul de proiectare IMOS
Certificarea ISO 9001:2015 pentru fabricarea de mobilă din MDF și PAL, care atestă respectarea standardelor de calitate în producție și managementul calității în cadrul afacerii.

Piață și potențial de dezvoltare

Piesele de mobilier si serviciile oferite se adreseaza unui vast potential de clienti respectiv: fabrici de mobilier, companii si clienti persoane fizice, etc. În concluzie, calitatea și costurile competitive ale producției din România pot face afacerea extrem de atractivă pentru clienții din alte țări. Extinderea exporturilor poate aduce venituri suplimentare semnificative. Cu calitatea, flexibilitatea și certificarea ISO ca puncte forte, afacerea are toate ingredientele pentru a continua să prospere pe o piață competitivă și în evoluție.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 06-05-2014
Cifră de afaceri din anii anteriori 1.638.915 RON
Marcă comercială 0 EURO
Fond comercial 0 EURO
Finanțarea vânzătorului/bănci 0 EURO
Inventar aproximativ 18.000 EURO
Inventarul inclus în preț Da
Număr de angajați 16
Suport si training Da
Motivul vânzării Apariția unei posibilități de dezvoltare într-un alt domeniu.