Afacere de vânzare, specializată în producția si comercializarea de paneluri ornamentale din PVC

Afacere de vânzare, specializată în producția si comercializarea de paneluri ornamentale din PVC
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Cosmina Sandu
Expert broker de afaceri
Cosmina Sandu
Brașov - Romania
+4 0755 548 634
Preț de vânzare: 7.142.000 EURO
CA Anuală: 18.405.533 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 2.473.000 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 2.718.456 RON
Județ / Localitate: Baia Mare
Țara: Romania

Scurtă descriere

Compania propusă în această ofertă reprezintă un veritabil reper de calitate pe segmentul ușilor din aluminiu, panelurilor ornamentale din PVC, HPL, geam termoizolant simplu sau cu vitraliu.

Fondată în anul 2004, are în prezent 65 de angajați și a reușit să-și dezvolte, în timp, o baza tehnico-materială remarcabilă, în prezent dispunând de propriile hale de producție, un atelier profesional de creare a vitraliilor, un showroom și birourile de preluare a comenzilor.

Operațiuni

În ceea ce privește dotarea tehnologică, prin achiziția unor utilaje de ultimă generație destinate termoformării, compania și-a asigurat capacitatea de a asigura clienților săi paneluri de înaltă calitate, indiferent dacă este vorba despre modele pline, cu sticlă sablată, cu baghetă ornamentală sau cu vitraj de tip cristal. Totodată, nivelul înalt de pregătire profesională a angajaților acestei afaceri de vânzare și onorarea rapidă a comenzilor constituie premisele consolidării brand-ului și a imaginii companiei atât pe piața din România, cât și pe piața internațională.
Cu toate că anul precedent a fost marcat, la nivel global, de pandemia de Covid-19, managementul companiei a reușit să identifice resursele necesare pentru a continua procesul de dezvoltare a companiei prin îmbunatățirea sistemului de marketing.

Concret, s-au investit în acelși timp sume importante și pentru achiziția de noi utilaje pentru modernizarea capacităților de producție și pentru îmbunătățirea serviciilor prestate. Totodată, în prima parte a exercițiului financiar în curs, au fost date în exploatare încă două hale aflate la sediul central.

Oferind produse și servicii de calitate superioară față de cele ale concurenților și fiind, de asemenea, considerat un furnizor apreciat și respectat, în timp, afacerea de vânzare a avut o evoluție financiară pozitivă, de dezvoltare logistică și comercială, constantă an de an, reușind anual, de la înființare și până în prezent, să realizeze profit, indiferent de contextul/mediul economic mai mult sau mai puțin favorabil.

Piață și potențial de dezvoltare

Compania colaborează de 10 - 15 ani cu multe firme de profil (peste 2.000 de companii) atât de la nivel național, cât și internațional, cu unele dintre acestea derulând parteneriate încă de la înființare.

Politica de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung vizează consolidarea cotei de piață și sporirea ponderii produselor destinate exportului datorită unor elemente care au caracterizat piața și în anul 2019, respectiv calitatea și diversificarea gamei de produse, prin noile tehnici și utilaje de ultimă generație. Anticipând acest trend, compania a implementat o strategie investițională ambițioasă bucurându-se în prezent de un Rating Financiar de 9.8 % din 10.
Procesul care stă la baza sistemului de creare și livrare a produselor și serviciilor acestei companii a fost gândit și elaborat astfel încât să poată fi transferat cu ușurință către orice nou manager, ceea ce facilitează gestionarea cu succes a afacerii de către viitorul proprietar. Afacerea se vinde împreună cu toate asset-urile și dotările prezente, angajații rămân alături de noul proprietar (ceea ce reprezintă un mare plus), furnizorii vor rămâne de asemenea alături de afacere, așa încât viitorul proprietar al acestei afaceri de vânzare poate beneficia de aceleași prețuri preferențiale, colaboratori și portofoliu activ de clienți. Proprietarul asigură viitorului cumpărător un management de tranziție, oferind de asemenea sprijinul și instructajul necesar.

În scopul transferului acestei afaceri de vanzare, business brokerul dedicat ofertei asigură potențialului cumpărator, prin acord de confidențialitate scris, dezvăluirea completă a tuturor informațiilor relevante despre afacere printr-un Information Memorandum, Due Diligence, consultanță și asistență post-vânzare.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 15-06-2004
Cifră de afaceri din anii anteriori 14.826.658 RON
Marcă comercială N/A
Fond comercial N/A
Finanțarea vânzătorului/bănci 0 EURO
Inventar aproximativ 89.800 EURO
Inventarul inclus în preț Da
Număr de angajați 65
Suport si training Da
Motivul vânzării Implicare activă în mai multe business-uri