Fabrică producție mobilă modulară

Fabrică producție mobilă modulară
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Corina Mihalcea
Broker de afaceri
Corina Mihalcea
București - Romania
+40 737 963 900
Preț de vânzare: 700.000 EURO
CA Anuală: 4.455.000 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 0 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 846.400 RON
Județ / Localitate: Romania
Țara: Romania

Scurtă descriere

Afacerea de vânzare este o afacere consolidată, cu prezență de peste 10 ani pe piața de profil, care activează în domeniul producției de mobilier modular din PAL și MDF.

Elementul diferențiator este dat de propunerea de valoare pe care această afacere o prezintă clienților: servicii profesionale și produse modulare, care răspund oricărei nevoi, oricărui spațiu.

Relația cu clienții se desfășoară în special în mediul online, prin website-ul propriu și pagina de Facebook. Canalele de vânzare sunt atât cele proprii, cât și indirecte, prin partenerii-cheie (eMag, Vivre), cu care există colaborări din 2016.

Pe baza analizei politicii de management și HR, a produselor și serviciilor oferite clienților și a unei bune poziționări pe piața de profil, se observă că afacerea se vinde într-un moment de stabilitate și dezvoltare, motivația proprietarului fiind legată de emigrarea din România.

De asemenea, organigrama de personal este completă, un avantaj al automatizării fiind productivitatea ridicată, cu un personal restrâns.

Un aspect foarte important este cel legat de procedurile de lucru implementate, care necesită din partea proprietarului o prezență fizică, medie, de sub 20 ore / săptămână în activități de management și asigură acestuia perioade de vacanță cu familia.

Produse și servicii

Fabrica realizează piese de mobilier de serie din PAL melaminat și MDF, proiectate pe ideea de modularitate, astfel încât să poată fi personalizate pentru orice spațiu, nevoie și preferințe estetice.

De la mobilier de mici dimensiuni, până la piese de 240 cm, clienții pot opta pentru mobilarea livingului, dormitorului, holului, biroului sau bucătăriei.

Operațiuni

Producția de mobilier funcționează pe un flux tehnologic automatizat, cu un randament ridicat, care permite realizarea unui volum mare de piese finite, într-un timp foarte scurt.

Fabricarea mobilierului personalizat, îndeosebi a pieselor de mari dimensiuni (specifice, de exemplu, unui dressing) este un atu important al acestei afaceri.

Consultanța oferită clienților a fost gândită de la început ca un pilon de temelie al afacerii, bazată pe o asistență personală sau online, prin canalele de comunicare digitale.

Vânzarea se efectuează online prin website-ul propriu sau prin intermediul platformelor eMag, Vivre.

Ambalarea se realizează împreună cu toate piesele de feronerie și instrucțiuni de montaj, iar livrarea în colete, sub formă de kit (tip Ikea). Se asigură transportul produselor până la client, cu acoperire la nivel național.

Active tangibile și intangibile

Activele tangibile sunt constituite din echipamente și utilaje specifice producției, dintre care enumerăm câteva:

- circulare pentru tăiere
- mașini de aplicat cant
- mașină de găurit multiplu, cu 4 grupuri de lucru
- mașini de găurit CNC

Flota proprie de mașini este formată din 2 dube Ford de 3,5 tone, achiziționate noi.

Piață și potențial de dezvoltare

Principalul motor al afacerii este dinamica segmentului rezidențial care, împreună cu orientarea consumatorilor spre confortul locuinței, au adus o creștere a cererii de produse de mobilier, personalizat și adaptat spațiului locativ al clienților.

Cu o cotă de piață mai mare decât producția de mobilier din lemn, sectorul produselor din PAL a intrat pe un ascendent, dovadă fiind cererea mare de PAL simplu și melaminat de la furnizori, în ciuda creșterii costurilor.

Piața actuală de desfacere este cea autohtonă, însă produsele pot fi oricând adaptate pieței internaționale.

Potențialul de dezvoltare este legat de orientarea către exporturi și de extinderea gamei de produse, cu modele, nuanțe și combinații noi de materiale. Linia de producție actuală permite o extindere suplimentară, iar situația financiară a companiei permite accesarea de fonduri pentru dezvoltare.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 16-02-2013
Cifră de afaceri din anii anteriori 4.292.000 RON
Marcă comercială N/A
Fond comercial N/A
Finanțarea vânzătorului/bănci 0 EURO
Inventar aproximativ 110.000 EURO
Inventarul inclus în preț Nu
Număr de angajați 8
Suport si training Da
Motivul vânzării Relocare administrator în afara țării

Afaceri Promovate/Similare - Pagina afacere individuală RO