Afacere de vânzare în Târgu Mureș: gelaterie, cofetărie și magazin de înghețată naturală artizanală

Afacere de vânzare în Târgu Mureș: gelaterie, cofetărie și magazin de înghețată naturală artizanală
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Cosmina Sandu
Expert broker de afaceri
Cosmina Sandu
Brașov - Romania
+4 0755 548 634
Preț de vânzare: 1.000.000 EURO
CA Anuală: 827.506 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 0 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 182.364 RON
Județ / Localitate: Târgu Mureș
Țara: Romania

Scurtă descriere

Atractivitatea, varietatea și inovațiile constante sunt cheile succesului acestei afaceri de vânzare.

Oferta noastră include această afacere de vânzare, axată pe producția și comercializarea de înghețată naturală artizanală, aflată în Regiunea Centru; o afacere care, în cei 10 ani de existență, a pus o amprentă puternică în industria gelateriei artizanale din România și a dezvoltat un brand bine cunoscut și respectat în zona sa de piață. Prețul de vânzare, care include toate atuurile descrise mai jos, este de 1 milion de euro. În prezent, activitatea acestei afaceri de vânzare se desfășoară conform planului adaptat la situația actuală, gestionând bine dificultățile generate de noul context de piață, având toate avizele și autorizațiile de funcționare necesare. Menționăm, de asemenea, că cifra de afaceri din 2020 a fost realizată în condițiile în care societatea a fost închisă timp de 5 luni, din cauza restricțiilor impuse de gestionarea pandemiei de coronavirus.

Detalii despre tranziție

Business brokerul dedicat acestei oferte asigură potențialului cumpărător, prin acord de confidențialitate scris, dezvăluirea completă a tuturor informațiilor relevante despre afacere, printr-un Information Memorandum, în scopul calificării acestei oferte pentru posibila achiziție.

Vânzarea afacerii se va realiza prin transfer de activitate, cu posibilitate de finanțare din partea vânzătorului.

Produse și servicii

Mai mult de 140 de rețete originale, elaborate și gândite de actualul proprietar, pun savoarea și aromele din ingrediente 100% naturale, pe gustul fiecărui client, în cupa generoasă de înghețată.

Operațiuni

Locația acestei afaceri de vânzare este amplasată discret în centrul orasului, iar pe terasa cochetă și extrem de curată, mesele sunt mereu pline.

De asemenea, oferta noastră include: relații solide și contactul direct cu furnizorii, beneficiind inclusiv de discounturile obținute în cei 10 ani de activitate, clientelă fidelă, formată atât din persoane fizice, cât și juridice, angajați calificați și devotați, care vor rămâne în afacere. Pe lângă acestea, viitorul proprietar al acestei gelaterii de vânzare va beneficia și de proprietatea paginilor online, logo înregistrat la OSIM, un laborator complet, dotat și amenajat cu spațiu și vitrină pentru vânzare și un stand fabricat din lemn, complet funcțional pentru punctul de lucru estival, strategic poziționat. În completare, afacerea dispune și de un spațiu comercial generos, deschis sezonier, situat într-o zonă cu trafic intens din oraș, diverse materiale de marketing, o poziție bună în rezultatele căutărilor online și comentarii pozitive în recenzii și evaluări.

În ceea ce privește rentabilitatea acestei afaceri de vânzare, menționăm aici faptul că aceasta este purtătoare de profit, iar, dat fiind faptul că societatea are activitate tot timpul anului, recuperarea investiției se poate realiza în maximum 5 ani, dacă noul proprietar va urma strategia de dezvoltare în regim de franciză, propusă în finalul acestui anunț. Altfel, estimăm o recuperare a investiției în aproximativ 7 ani. Clienţii pot consuma îngheţata în interiorul spaţiului, având la dispoziție 45 de locuri de tip coffee corner, iar vara spaţiul este mai ge­ne­ros şi cuprinde o terasă. Suprafața terasei este de 170 mp, amenajată complet și cu mult rafinament, oferind avantajul că oamenii pot savura înghețata într-un mediu liniștit. De asemenea, clienții au posibilitatea de a comanda îngheţată direct acasă, prin intermediul platformelor Food Panda și Tazz by eMag. „În cea mai bună lună, am vândut 20.550 kg de îngheţată.”

Active tangibile și intangibile

Laboratorul gelateriei de vânzare are o capacitate de producție de 250 kilograme de înghețată pe zi și de a stoca circa 12 mc (circa 7 tone de înghețată).

Suprafața la interior este de 69 mp, la care se adaugă încă 69 mp terasă închisă și cameră frigorifică, cu un grup sanitar pentru clienți, grup sanitar cu vestiar și dușuri pentru personal, spațiu pentru depozitare. De asemenea, spațiul dispune de facilități și echipamente moderne printre care:

masă de lucru din inox alimentar,
masă cu blat de granit și două uși cu răcire,
4 rafturi din inox,
2 chiuvete din inox,
magazie pentru ingrediente, cu 2 rafturi din inox,
o multitudine de echipamente profesionale de mână, din inox,
mixer planetar profesional de 10 litri,
mixer Dynamic de 350W,
mixer Dynamic de 600W,
congelator,
tocător de fructe profesional,
2 frigidere,
abatitor de capacitate mare (18 vaschette),
mașină de înghețată combinată de capacitate mare (10 litri),
găleți din inox de 14 litri,
vaschette de inox și din plastic, ambalaje termoizolante de mai multe tipuri, ș.a..
Zona de servire include:

retro bar din inox de 4 metri,
1 espressor profesional de cafea,
măcinator,
granitor cu 2 cuve,
granitor cu o cuvă,
aparat cu răcitor pentru limonadă,
aparat pentru panino siciliano,
crepieră profesională,
aparat profesional de făcut cornete și vafe,
aparat de făcut frișcă,
storcător de citrice rotativ, profesional,
storcător de fructe cu melc, profesional,
blender profesional,
vitrină pentru expunere înghețată cu 24 de gusturi,
vitrină pentru expunere înghețată cu 9 gusturi,
vitrină verticală pentru expunere prăjituri și torturi de înghețată.

Ambele spații lucrative sunt în folosință prin contract de concesiune pentru 15 ani, cu posibilitate de prelungire cu încă jumătate din perioada contractuală, fără licitație, pentru o valoare de 7500 euro pe an, acest preț fiind evaluat ca fiind foarte bun, raportat la zona și prețul pieței actual pentru spațiile comerciale, dispunând de locuri de parcare auto în vecinătate

Piață și potențial de dezvoltare

Această afacere de vânzare beneficiază de o viziune de dezvoltare favorabilă, inclusiv de tip franciză, prin deschiderea de noi spații comerciale, locaţii permanente, dar şi locaţii sezoniere în mai multe orașe din țară, care oferă mai multe oportunităţi. În prezent, laboratorul existent poate asigura producţia de îngheţată pentru încă 7 locaţii.

Legat de venituri și istoricul profitului, această afacere se bucură de o creștere constantă a ciferi de afaceri, cât și a profitului, costurile și cheltuielile de funcționare menținându-se la o rată mică, prin comparație cu veniturile realizate.

De asemenea, un alt atu îl reprezintă faptul că societatea este liberă de datorii, fără probleme juridice nerezolvate, fiind capabilă să acopere în mod constant cheltuielile, precum și investițiile necesare, din resursele proprii, cu un procent de 8.8% rată de solvabilitate.

Afacerea utilizează un proces de producție care servește ca o diferențiere față de concurenți, pe care un nou proprietar îl poate adopta și continua cu usurință, beneficiind astfel din partea actualului proprietar de o perioadă de până la 6 luni de zile pentru transferul de know-how și de consiliere pentru operarea business-ului. De asemenea, gelateria de vânzare are în prezent și asigură personal calificat, pentru a ajuta noul proprietar să gestioneze cu succes tranziția.

Noul proprietar va avea un atu deosebit - acela de a se plasa direct în top-ul brandurilor înghețatei artizanale din România, cu minime eforturi, în cazul misiunii de francizare a companiei, demers pe care societatea l-a început deja, prin discuțiile purtate cu cei de la francize.ro, având un brand care a devenit apreciat și cunoscut atât la nivel local, regional, cât și național, prin practicile de afaceri oneste în parcursul derulării activității.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 11-02-2011
Cifră de afaceri din anii anteriori 694.959 RON
Marcă comercială N/A
Fond comercial N/A
Finanțarea vânzătorului/bănci 0 EURO
Inventar aproximativ 76.351 EURO
Inventarul inclus în preț Da
Număr de angajați 5
Suport si training Da
Motivul vânzării Evoluție profesională