Afacere de vânzare în domeniul automotive

Afacere de vânzare în domeniul automotive
Afacere mediatizată de Business Broker TradeX
Expert broker de afaceri - Corina Mihalcea
Broker de afaceri
Corina Mihalcea
București - Romania
+40 737 963 900
Preț de vânzare: 800.000 EURO
CA Anuală: 6.750.000 RON
Total Patrimoniu Imobiliar 0 EURO
Profit din exploatare (EBITDA) 595.000 RON
Județ / Localitate: România
Țara: Romania

Scurtă descriere

Vă prezentăm o afacere de vânzare care funcționează în prezent ca fabrică producătoare de piese de mici dimensiuni, din plastic, pentru mașini.
Povestea a început în 2004 în Italia, unde se vorbea foarte mult de globalizare și de faptul că multinaționalele, din dorința de a reduce costurile, își vor muta producția în China, iar cele care rămân, vor fi nevoite să închidă activitatea, deoarece nu mai puteau face față prețului scăzut. Punând în balanță argumentele pro și contra, proprietarii au decis că e mult mai avantajos să mute producția în Estul Europei, unde forța de muncă și taxele aveau un cost mai mic.

Ideea câștigătoare a fost aceea că și un producător din Europa de Est poate să ofere aceleași servicii, aceleași garanții și aceeași calitate ca oricare dintre marii producători occidentali, dar la costurile reduse ale unui producător asiatic.

Produse și servicii

Afacerea de vânzare este axată în special pe producția de piese din plastic, de mici dimensiuni, pentru mașini - atât pentru compartimentul motor, cât și pentru zonele de interior. Materialele de calitate, precum și prelucrarea de înaltă precizie au îmbogățit portofoliul companiei cu beneficiari de renume, precum Porsche Group, Mercedes, Opel, Ford,etc. Aproximativ 90% din producție este destinată desfacerii pe piețele europene, restul de 10% fiind destinată pieței americane, pentru un număr de țări țări din Asia și pentru America de Sud (Brazilia).

Operațiuni

Programul de fidelizare a personalului, gândit și implementat încă de la inceput, și-a arătat eficiența în timp. Ca urmare, o parte dintre angajații din prezent lucrează pentru această companie încă de la începutul activității în România.

Active tangibile și intangibile

Firma deține utilaje performante și personal calificat.

Piață și potențial de dezvoltare

Potențialul foarte mare al fabricii de a realiza piese speciale este datorat faptului că utilizează mașini de prelucrat performante, atât verticale cât și orizontale. De asemenea, folosind aparatura existentă, se poate executa o foarte mare diversitate de piese, folosind o matriță generată după proiectul clientului, sau se pot realiza piese specifice, utilizând matrița clientului.

Descarcă Teaser

Te rog sa introduci o adresă de e-mail validă

În procesul de mediatizare a unei afaceri pentru vânzare, păstrarea confidențială a datelor acesteia și ale acționarilor, este o obligativitate profesională a persoanei care face acestă mediatizare.
Ca atare, câmpurile de date marcate cu N/A se pot divulga numai în urma semnări unui Acord de Confidențialitate (NDA)

Informații detaliate

Afacere stabilită în data de 01-07-2004
Cifră de afaceri din anii anteriori 6.030.000 RON
Marcă comercială N/A
Fond comercial N/A
Finanțarea vânzătorului/bănci 0 EURO
Inventar aproximativ 240.000 EURO
Inventarul inclus în preț Da
Număr de angajați 28
Suport si training Da
Motivul vânzării Varsta inaintata si lipsa posibilitatii de a transfera afacerea succesorilor