Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

6. Optiuni pentru Finantarea Cumpararii Afacerii

Pe măsură ce întelegeți cum se cumpără o afacere, este important să înțelegeți care sunt variatele de finanțare în procesul de vânzare a acesteia. Fiecare tip de finanțare are o abordare diferită pentru finanțarea și achitarea achizițiilor de afaceri, și fiecare are avantaje și dezavantaje fie pentru cumpărător, fie pentru vânzător. Prin urmare, condițiile de finanțare a vânzării reprezintă un punct de negociere. Se sugerează ca cumpărătorul să fie gata să plătească de la 50% până la 75% din prețul afacerii și să finanțeze suma ramasă.

Înainte de a accepta o anumită finanțare și plățile lunare care vor urma acesteia, este important să vă consultați în privința implicațiilor juridice, financiare, și fiscale.

Diferitele modalități de plată și modul în care fiecare abordare poate afecta cumpărarea afacerii dvs.:

 Plata cash la închidere

O plată integrală în numerar la închiderea tranzacției de transfer a afacerii adaugă greutate în favoarea dvs. la negocierile prețului de vânzare cu vânzatorul. Nu există plăți de efectuat către posibilele surse de finanțare. Dacă se vorbește de o finanțare a vânzătorului, elimină și implicarea acestuia în afacere după transfer.

Dar limitează valoarea sau mărimea afacerii. Dacă considerăm ca un cumpărător ar dori să investească 100.000 Euro pentru cumpărarea unei afaceri, cu o finanțare de 33%, valoarea afacerii pe care o poate achiziționa se ridica la 150.000 Euro.

Finanțarea achiziției cu o bancă

Dacă afacerea de vânzare are un istoric bun, vânzătorul acesteia poate solicita o scrisoare de precalificare de la un creditor care este pregătit să facă finanțarea. Mai ramâne ca dvs. ca și cumpărător să fiți calificat de bancă pentru a obține împrumutul. Partea proastă: aceasta este o afacere solidă, cu un istoric bun, cu o finanțare asigurată, deci vânzătorul va cere un preț pe măsură. În plus, veți avea de plătit lunar ratele împrumutului la bancă.

 Împrumut de capital propriu

Proprietarii de valori imobiliare pot auto-finanța achiziționarea unei afaceri prin obținerea unui împrumut sub forma de ipotecă a acestei proprietăți. În cazul în care folosiți acest tip de finanțare, obtineți o scrisoare de precalificare de la un creditor pentru a sti exact care este suma pe care o puteți obține din ipoteca proprietații imobiliare. Când analizați performanțele financiare ale afacerii, luați în calcul și plățile lunare către această ipotecă. Totuși, în această variantă, numărul de ani pe care se întinde un astfel de împrumut poate fi mai mare, ceea ce generează o plată lunară mai mica.

Vânzarea finanțată de vânzător

O afacere listată la vânzare cu o finanțare de la vânzătorul acesteia va atrage mult mai mulți cumpărători, deci va accelera vânzarea acesteia. De asemenea, aceasta transmite încrederea vânzătorului în viitorul afacerii și ca rezultat, va avea tendința de a cere un preț de cumpărare mai mare, mai ales că oferă și un împrumut pentru o parte din aceasta.

 

Încă o dată, înainte de a conveni asupra condițiilor de finanțare necesare cumpărării unei afaceri, este important să vă consultați cu profesioniști, cum ar fi avocatul sau contabilul dvs., care sunt la curent cu cele mai recente implicații juridice, financiare, și fiscale ale fiecărei variante.

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!