Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Intrebari frecvente si Raspunsuri

dec. 8, 2017 | Vanzatori

Cat dureaza vanzarea unei afaceri?

De obicei dureaza intre 2 si 6 luni sa vindeti o afacere. Unele vanzari pot dura mai mult, altele mai putin. Daca aveti toate informatiile necesare pentru inceperea procesului de marketing si stabiliti un pret de vanzare potrivit, procesul de vanzare va fi mai rapid. S-a dovedit ca avansul este un factor important pentru o vanzare rapida. Un avans mai mic (de obicei 40% sau mai putin din pretul de vanzare) scurteaza timpul de vanzare. Un avans rezonabil ii dovedeste cumparatorului ca vanzatorul are incredere ca afacerea va putea plati ratele.

De ce este finantarea vanzatorului atat de importanta pentru vanzarea afacerii?

Statisticile au dovedit ca un vanzator care cere toti banii odata primeste in medie doar 70% din pretul cerut, in timp ce un vanzator care ofera finantare primeste in medie 86% din pretul de vanzare. La aceasta se adauga si dobanda pe care o poate primi cand isi finanteaza afacerea. Si inca o data, ii dovedeste cumparatorului ca vanzatorul are incredere in afacerea sa.

Ce se intampla cand gasesc un cumparator pentru afacere?

Cand un cumparator e destul de interesat in afacerea dvs, va va da o oferta in scris. In aceasta oferta, va cere o revizuire detaliata a situatiei financiare a firmei, a contractului de inchiriere si alte detalii despre afacere. Puteti sa acceptati termenii ofertei sau puteti face o contra-oferta. Dar luati in calcul faptul ca daca nu acceptati oferta cumparatorului, acesta se poate retrage oricand.

La prima vedere, s-ar putea sa nu fiti multumit cu o anumita ofera; dar e important sa o cititi cu atentie. S-ar putea sa aibe ceva minusuri, dar s-ar putea sa aibe si ceva plusuri demne de luat in seama.

Cand ajungeti la o intelegere cu cumparatorul, e important sa colaborati si sa lucrati impreuna pe parcursul acestui proces. Nu vreti ca cumparatorul sa creada ca ascundeti ceva. Acesta poate sa aduca persoane care sa il ajute sa verifice informatiile.

Cum pot ajuta in procesul de vanzare?

Un cumparator va cere informatii financiare la zi. Colaborati cu contabilul dvs. pentru a avea toate informatiile curente disponibile. Timpul este esential in procesul de vanzare. Daca tranzactia nu se incheie la timp, ii ofere cumparatorului sansa sa se razgandeasca sau sa faca schimbari in oferta originala.

Ce pot face si ce nu pot face business brokerii?

Business brokerii sunt profesionisti in acest domeniu, care vor facilita vanzarea cu succes a afacerii dvs. Ei va pot ajuta sa va hotarati in privinta pretului, pot gasi cumparatorul potrivit, va ajuta in procesul de negociere intre dvs. si cumparator si in fiecare etapa a procesului de vanzare pana cand tranzactia se incheie. Cu toate acestea, un Business Broker nu va poate vinde afacerea la un pret supraestimat. Doar piata poate determina pretul la care afacerea dvs. se poate vinde.

 

Vanzatori

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!