Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Greseli care trebuie evitate

dec. 8, 2017 | Vanzatori

Cateodata, vanzatorii de afaceri mici fac greseli fatale atunci cand isi vand afacerea si pierd multi bani pe parcursul acestui proces. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa evitati aceste greseli:

 

  • Faceti un plan din timp si nu asteptati prea mult sa vindeti. Vanzarea unei afaceri nu se intampla peste noapte, deci o planificare pe termen lung este foarte importanta. Tineti evidenta contabila, rapoartele, documentele la zi. Nu stiti niciodata cand va intra pe usa cumparatorul perfect care va va oferi un pret pe care nu-l veti putea refuza.
  • Gasiti persoana potrivita care sa va reprezinte afacerea in procesul de vanzare. Acest pas este foarte important pentru succesul vanzarii. Multi proprietari de afaceri aleg prima persoana care se ofera sa le listeze afacerea, ceea ce ii poate costa timp si bani pe termen lung. Dupa cateva luni, vor realiza ca nu au rezultate, si vor fi nevoiti sa reia procesul de la capat.
  • Promovati afacerea. Nu lasati toata promovarea afacerii pe seama brokerului. Dvs. sunteti cea mai potrivita persoana sa promoveze afacerea pentru ca nimeni nu e mai motivat, mai pasionat, si nu cunoaste afacerea mai bine ca dvs. Un broker va va ajuta in acest proces, dar trebuie sa participati si dvs.
  • Nu cereti prea mult sau prea putin pentru afacerea dvs. Luati in considerare industria din care face parte afacerea, afaceri similare, economia, si piata cand stabiliti pretul de vanzare. Faceti-va temele intai si sfatuiti-va cu Business Broker-ul.
  • Nu vindeti persoanei nepotrivite. Acceptarea primei oferte s-ar putea sa nu fie cea mai inteligenta alegere deoarece s-ar putea sa nu fie cea mai buna oferta. Vanzarea afacerii la un pret mai mare dar fara un avans bun si unui cumparator fara experienta in domeniu sau in management poate duce la falimentarea afacerii si va va face sa pierdeti bani. Cantariti optiunile si faceti alegerea cea mai buna pe termen lung. Puneti-va intrebarea: Este aceasta persoana potrivita sa imi cumpere si sa imi conduca afacerea?

Vanzatori

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!