Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Finantarea vanzarii de catre Vanzator

dec. 8, 2017 | Vanzatori

Afacerile mici finantate de vanzator sunt din ce in ce mai comune si sunt benefice atat pentru cumparator cat si pentru vanzator. Finantarea ii poate oferi vanzatorului posibilitatea de a alege dintr-un numar mai mare de cumparatori si o vanzare rapida, iar cumparatorului un stimulent de a cumpara.

O afacere finantata de vanzator dovedeste ca acesta este convins ca afacerea lui va fi profitabila pe termen lung, ceea ce ii va permite cumparatorului sa-si plateasca imprumutul. In acelasi timp, bancile ar fi dispuse sa ofere mai multi bani.

Vanzatorul unei afaceri mici care ofera finantare ii permite cumparatorului sa plateasca o parte din pretul afacerii pe parcursul unui anumit interval de timp, cu dobanda. Se va infaptui un Contract de Finantare in care se vor preciza termenii vanzarii, inclusiv programul platilor si dobanda aferenta. E foarte asemanator cu un imprumut bancar, doar ca in acest proces, vanzatorul este banca. Dobanda este de obicei la fel sau mai mica decat la banca, iar termenii sunt la fel.

In mod obisnuit, vanzatorul poate finanta o treime pana la jumatate din pretul de vanzare. Cumparatorul face plati lunare incepand cu prima luna dupa incheierea tranzactiei.

Conform unui sondaj din America, aproape jumatate din business brokeri au zis ca peste 60% din tranzactiile incheiate de ei au inclus finantare din partea vanzatorului. Iata cateva motive pentru care multi vanzatori de afaceri mici ofera finantare:

  • pentu a-si mari numarul de cumparatori potentiali, ceea ce de obicei reduce perioada de listare spre vanzare a afacerii;
  • posibilitatea de a cere un pret de vanzare mai mare decat in cazul unei tranzactii cash;
  • profit aditional din dobanda
  • perioada de incheiere a tranzactiei este mai scurta decat atunci cand se lucreaza cu o banca

Daca va hotarati sa oferiti finantare, e important sa mentionati acest lucru atunci cand va listati afacerea spre vanzare pentru a atrage mai multi potentiali cumparatori.

Bineinteles, exista si riscuri atunci cand oferiti finantare. Cerand un avans de cel putin o treime din pretul de vanzare si colaborand cu un consilier financiar sau un business broker pentru formularea unui contract clar definit va poate ajuta sa reduceti aceste riscuri.

Tipul garanției împrumutului necesar pentru finanțarea vânzătorului variază de la vânzător la vânzător. Garantia împrumutului poate sa fie o garanție personală a cumpărătorului și a soțului / soției sale, că în cazul în care plățile nu se efectuează în conformitate cu Contractul vânzătorul îl poate exclude din afacere. Pot fi garanții specifice sub formă de ipoteci asupra proprietăților personale ale cumparatorului. Solicitați ajutor profesional pentru a vă asigura că garanția dvs. este sigură și că contractul dvs. bine facut si va va proteja.

Un alt aspect care trebuie luat in seama este ca atunci cand va finantati afacerea, veti ramane legat de afacere pana in momentul cand cumparatorul isi va plati tot imprumutul, iar capitalul dvs. va fi limitat daca apare o alta afacere care v-ar interesa. Pe de alta parte, oferind finantare poate fi benefic daca vreti sa ramaneti implicat in afacere pana la un anumit punct.

Acest tip de finantare nu este usoara, dar daca luati in calcul avantajele si va consultati cu un broker, veti ajunge la concluzia ca ar putea fi o alegere buna pentru dvs.

Vanzatori

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!