Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

2. Cum sa cumperi afacerea potrivita

Singura modalitate de a va asigura ca veti avea succes cu noua afacere, este sa fiti absolut siguri ca ati cumparat-o pe cea potrivita, lucru posibil prin dobandirea cunostintelor necesare acestui proces.

Nu fiti ingrijorat, marea majoritatea a oamenilor nu au nici o idee despre ce este potrivit pentru ei. Numarul de afaceri de vanzare poate fi descurajator; alegerea nu este una simpla.

Iata cativa pasi care va pot ajuta sa determinati care este afacerea potrivita pentru dvs.:

Ramaneti concentrat; nu va descurajati

In timpul fazei de cautare, este usor sa va descurajati vazand numarul mare de afaceri disponibile. Nu va lasati coplesiti; abordati acest lucru metodic. Daca este necesar, excludeti afacerile pe care nu le doriti. De exemplu, daca nu sunteti interesat de o benzinarie, de un restaurant sau de un magazin, veti exclude o buna parte din afacerile de vanzare online. Cautati prin listari, acordand atentie profiturilor, nu doar pretului cerut. Intelegeti ca listele nu reflecta intotdeauna intreaga imagine. Solicitati informatiile complete despre afacerile care par interesante. Aranjati intalniri cu vanzatorii. Pregatiti-va intrebarile pertinente de care aveti nevoie la aceste intalniri. Nu puteti cumpara o afacere dintr-o lista, vizitati aceasta afacere. Cu fiecare intalnire, veti ajunge mai aproape de a sti ce este si nu este potrivit pentru dvs.

 Dezvoltati cateva reguli de baza.

Faceti o lista cu cinci reguli de aur pe care TREBUIE sa le aibe orice afacere pe care o cumparati. Ganditi-va la aceste reguli foarte specific: tipul afacerii, marimea, locatia, numarul de angajati, vechimea, profitul minim, valoarea maxima a acesteia, etc. Nu spuneti, “Trebuie sa ma bucur de ceea ce fac” … sigur ca este important; foarte important de fapt. Cu toate acestea, daca va aflati intr-o afacere care ati crezut initial ca o sa fie o mare iubire, dar constatati ca pierdeti bani fara a avea un profit, sigur veti incepe sa urati aceasta afacere!

Probabil ca nu veti avea aceste cinci reguli chiar de la inceput. Lista dvs. poate chiar sa se schimbe putin in timpul cautarii. Pe masura ce vizitati diferite afaceri, discutati cu vanzatorii si continuati sa cautati aceasta afacere, puteti descoperi anumite lucruri care trebuie adaugate sau sterse din lista. Este chiar normal. Cu toate acestea, crearea acestei liste cat mai curand posibil este fundamental pentru succesul dvs.!

 “Oricare ar fi, numai sa fie ceea ce faci cel mai bine …”

Intelegeti si analizati foarte bine abilitatile dvs. Nu pretindeti ca sunteti ceva ce nu sunteti. Regula este: “Ceea ce faceti cel mai bine (vanzari, marketing, servicii, eficienta in productie, gestionarea angajatilor, servicii pentru clienti, vanzari catre companii/consumatori) trebuie sa fie cel mai important factor de producere a veniturilor si profiturilor pentru orice afacere pe care considerati sa o cumparati”. Repetati aceasta fraza inca o data; ea detine cheia succesului!

Cu aceasta afacere, unul dintre principalele obiective este sa va controlati propriul destin. Nu va puneti in situatia in care daca un angajat pleaca, aveti probleme mari. Competentele dvs. trebuie sa fie combustibilul care conduce motorul.

Afacerea potrivita este una care va prospera din calitatile, abilitatile, si calificarile dvs. si nu va suferi de pe urma slabiciunilor dvs. Analizati-va cat se poate de obiectiv. Imaginati-va in afacere. Foarte important este sa va imaginati ca va bucurati de afaceri. Daca nu puteti, atunci nu o sa aveti succes. Afacerea pe care o alegeti trebuie sa fie una pe care veti fi mandru sa o detineti.

Fiti atras de profit – nu de produs!

Un alt factor cheie este evitarea „atractiei” catre produs; mai degraba, trebuie sa fiti ”atras” de profit si de stilul de viata pe care il poate oferi. Multi cumparatori incep sa viseze despre lucruri interesante in afacere si pierd notiunea despre ceea ce poate fi realizat in mod realist. Produsul pe care afacerea il vinde sau serviciul pe care il ofera nu are sens in cazul in care afacerea nu genereaza veniturile de care aveti nevoie sau nu va ofera o rentabilitate satisfacatoare pentru investitia dvs. Atunci fiti siguri ca veti ajunge rapid sa detestati produsul.

De asemenea, o linie de produse nu foarte atractiva poate deveni foarte atractive daca afacerea creste si va bucurati de acest lucru.

Mai presus de toate, intrati in joc. Odata ce detineti afacerea potrivita, nu va uitati niciodata inapoi!

8 pași către succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!