Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

2. Cum sa Cumperi Afacerea Potrivita

Singura modalitate de a te asigura că vei avea succes cu noua afacere este să fii absolut sigur că ai cumpărat-o pe cea potrivită, lucru posibil prin dobândirea cunoștințelor necesare acestui proces.

Nu fii îngrijorat, marea majoritatea a oamenilor nu au nici o idee despre ce este potrivit pentru ei. Numărul de afaceri de vânzare poate fi coplesitor; alegerea nu este una simplă.

Iată cațiva pași care te pot indruma cum sa alegi o afacere potrivită pentru tine:

Acorda atentie; nu te descuraja

În timpul fazei de căutare, este ușor să te descurajezi văzând numărul mare de afaceri de vanzare. Nu te lăsați copleșit; abordeaza acest lucru metodic. Dacă este necesar, exclude afacerile pe care nu le doresti. De exemplu, dacă nu esti interesat de o benzinărie, de un restaurant sau de un magazin, vei exclude o bună parte din afacerile de vânzare online. Cauta prin listări, acordând atenție profiturilor, nu doar prețului cerut. Listele nu reflectă întotdeauna întreaga imagine. Solicita informații complete despre afacerile care par interesante. Aranjeaza întâlniri cu vânzătorii. Pregăteste-ti întrebările pe care le vei adresa la aceste întâlniri. Nu poti cumpăra o afacere dintr-o listă, viziteaza această afacere. Cu fiecare întâlnire, vei ajunge mai aproape de a ști ce este și ce nu este potrivit pentru tine.

 Stabileste câteva reguli de bază.

Fa o listă cu cinci reguli de aur pe care TREBUIE să le aibe orice afacere care te intereseaza. Stabileste aceste reguli foarte specific: tipul afacerii, mărimea, locația, numărul de angajați, vechimea, profitul minim, valoarea maximă a acesteia, etc. Nu spune, “Trebuie să mă bucur de ceea ce fac” … Bineinteles că este important; foarte important de fapt. Cu toate acestea, dacă cumperi o afacere care ai crezut inițial ca o să fie o mare iubire dar constati ca pierzi bani fără a avea un profit, sigur vei începe să urasti această afacere!

Probabil că nu vei avea aceste cinci reguli chiar de la început. Lista ta poate chiar să se schimbe puțin în timpul căutării. Pe măsura ce vizitezi diferite afaceri, discuti cu vânzătorii, și continui să cauti, vei descoperi anumite lucruri care trebuie adăugate sau șterse din listă. Este chiar normal. Cu toate acestea, crearea acestei liste cât mai curând posibil este fundamental pentru succesul tau!

 “Oricare ar fi, numai să fie ceea ce faci cel mai bine …”

Întelege și analizeaza foarte bine abilitățile tale. Nu pretinde că esti ceva ce nu esti. Regula este: “Ceea ce faci cel mai bine (vânzări, marketing, servicii, eficiență în producție, gestionarea angajaților, servicii pentru clienți, vânzări către companii/consumatori) trebuie să fie cel mai important factor de generare a veniturilor și profiturilor pentru orice afacere pe care consideri să o cumperi”. Repeta această frază înca o dată; ea deține cheia succesului!

Unul dintre principalele obiective atunci cand vrei sa cumperi o afacere este să iti controlezi propriul destin. Nu te pune în situația în care dacă un angajat pleacă, ai probleme mari. Competențele tale trebuie să fie combustibilul care conduce motorul.

Afacerea potrivită este una care va prospera din calitațile, abilitațile, și calificările tale și nu va suferi de pe urma slăbiciunilor tale. Analizeaza-te cât se poate de obiectiv. Imagineaza-te conducand aceasta afacere. Foarte important este să te vezi bucurandu-te de afacere. Dacă nu poti, atunci nu o sa ai succes. Afacerea pe care o alegi trebuie să fie una cu care vei fi mândru să o deții.

Fii atras de profit – nu de produs!

Un alt factor cheie este evitarea „atracției” către produs; mai degrabă trebuie sa fii ”atras” de profit și de stilul de viață pe care îl poate oferi. Mulți cumpărători încep să viseze despre ce poate face acel produs sau serviciu și pierd noțiunea despre ceea ce poate fi realizat în mod realist. Produsul pe care afacerea îl vinde sau serviciul pe care îl oferă nu are sens în cazul în care afacerea nu generează veniturile de care ai nevoie sau nu iti oferă o rentabilitate satisfăcătoare pentru investiția ta. Daca se va intampla asa ceva, fii siguri că vei ajunge rapid să detesti produsul.

De asemenea, o linie de produse nu foarte atractivă poate deveni foarte atractivă dacă afacerea crește și te bucuri de acest lucru.

Mai presus de toate, intra în joc. Odată ce deții afacerea potrivită, nu te uita niciodată inapoi!

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!