Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

2. Cum sa Cumperi Afacerea Potrivita

Singura modalitate de a vă asigura că veți avea succes cu noua afacere, este să fiți absolut siguri că ați cumpărat-o pe cea potrivită, lucru posibil prin dobândirea cunoștințelor necesare acestui proces.

Nu fiți îngrijorat, marea majoritatea a oamenilor nu au nici o idee despre ce este potrivit pentru ei. Numărul de afaceri de vânzare poate fi descurajator; alegerea nu este una simplă.

Iată cațiva pași care vă pot ajuta să determinați care este afacerea potrivită pentru dvs.:

Rămâneți concentrat; nu vă descurajați

În timpul fazei de căutare, este ușor să vă descurajați văzând numărul mare de afaceri disponibile. Nu vă lăsați copleșiți; abordați acest lucru metodic. Dacă este necesar, excludeți afacerile pe care nu le doriți. De exemplu, dacă nu sunteți interesat de o benzinărie, de un restaurant sau de un magazin, veți exclude o bună parte din afacerile de vânzare online. Căutați prin listări, acordând atenție profiturilor, nu doar prețului cerut. Întelegeți că listele nu reflectă întotdeauna întreaga imagine. Solicitați informațiile complete despre afacerile care par interesante. Aranjați întâlniri cu vânzătorii. Pregătiți-vă întrebările pertinente de care aveți nevoie la aceste întâlniri. Nu puteți cumpăra o afacere dintr-o listă, vizitați această afacere. Cu fiecare întâlnire, veți ajunge mai aproape de a ști ce este și nu este potrivit pentru dvs.

 Dezvoltați câteva reguli de bază.

Faceți o listă cu cinci reguli de aur pe care TREBUIE să le aibe orice afacere pe care o cumpărați. Gândiți-vă la aceste reguli foarte specific: tipul afacerii, mărimea, locația, numărul de angajați, vechimea, profitul minim, valoarea maximă a acesteia, etc. Nu spuneți, “Trebuie să mă bucur de ceea ce fac” … sigur că este important; foarte important de fapt. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-o afacere care ați crezut inițial ca o să fie o mare iubire, dar constatați ca pierdeți bani fără a avea un profit, sigur veți începe să urâți această afacere!

Probabil că nu veți avea aceste cinci reguli chiar de la început. Lista dvs. poate chiar să se schimbe puțin în timpul căutării. Pe măsura ce vizitați diferite afaceri, discutați cu vânzătorii și continuați să căutați această afacere, puteți descoperi anumite lucruri care trebuie adăugate sau șterse din listă. Este chiar normal. Cu toate acestea, crearea acestei liste cât mai curând posibil este fundamental pentru succesul dvs.!

 “Oricare ar fi, numai să fie ceea ce faci cel mai bine …”

Întelegeți și analizați foarte bine abilitățile dvs. Nu pretindeți că sunteți ceva ce nu sunteți. Regula este: “Ceea ce faceți cel mai bine (vânzări, marketing, servicii, eficiență în producție, gestionarea angajaților, servicii pentru clienți, vânzări către companii/consumatori) trebuie să fie cel mai important factor de producere a veniturilor și profiturilor pentru orice afacere pe care considerați să o cumpărați”. Repetați această frază înca o dată; ea deține cheia succesului!

Cu această afacere, unul dintre principalele obiective este să vă controlați propriul destin. Nu vă puneți în situația în care dacă un angajat pleacă, aveți probleme mari. Competențele dvs. trebuie să fie combustibilul care conduce motorul.

Afacerea potrivită este una care va prospera din calitațile, abilitațile, și calificările dvs. și nu va suferi de pe urma slăbiciunilor dvs. Analizați-vă cât se poate de obiectiv. Imaginați-vă în afacere. Foarte important este să vă imaginați că vă bucurați de afaceri. Dacă nu puteți, atunci nu o sa aveți succes. Afacerea pe care o alegeți trebuie să fie una pe care veți fi mândru să o dețineți.

Fiți atras de profit – nu de produs!

Un alt factor cheie este evitarea „atracției” către produs; mai degrabă, trebuie sa fiți ”atras” de profit și de stilul de viață pe care îl poate oferi. Mulți cumpărători încep să viseze despre lucruri interesante în afacere și pierd noțiunea despre ceea ce poate fi realizat în mod realist. Produsul pe care afacerea îl vinde sau serviciul pe care îl oferă nu are sens în cazul în care afacerea nu generează veniturile de care aveți nevoie sau nu vă oferă o rentabilitate satisfăcătoare pentru investiția dvs. Atunci fiți siguri că veți ajunge rapid să detestați produsul.

De asemenea, o linie de produse nu foarte atractivă poate deveni foarte atractivă dacă afacerea crește și vă bucurați de acest lucru.

Mai presus de toate, intrați în joc. Odată ce dețineți afacerea potrivită, nu vă uitați niciodată inapoi!

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!