Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Cum sa cresteti valoarea afacerii

dec. 8, 2017 | Vanzatori

Investiti timp acum pentru a va vinde afacerea la cel mai bun pret mai tarziu. Mai devreme sau mai tarziu, ziua cand va veti hotari sa vindeti afacerea va veni. Probabil ca ati stabilit si un pret in minte, bazat pe afacerile vandute de curand in zona. Cu toate acestea, multi proprietari de afaceri, dupa ce fac o analiza mai amanuntita a situatiei curente a firmei, sunt dezamagiti cand afla valoarea adevarata a afacerii. De aceea e foarte important sa planuiti din timp si sa va pregatiti afacerea inainte de a o pune pe piata de vanzare.

Iata cativa pasi care va vor ajuta sa cresteti valoarea afacerii dvs. si sa o vindeti la cel mai bun pret:

  • Cresteti profitabilitatea. Potentialii cumparatori vor vrea dovezi ca afacerea e profitabila si ca profiturile continua sa creasca. Gasiti modalitati sa reduceti costurile si sa cresteti eficienta, sa obtineti un profit extra care va impresiona cumparatorii.
  • Creati fluxuri de venituri constante, care vor genera venit pentru noul proprietar. Astfel, acesta va fi linistit ca va avea un venit chear de la inceput avand timp sa se obisnuiasca cu afacerea.
  • Stabilirea metodologiei de lucru. Instituirea si documentarea proceselor de lucru, care permit companiei sa functioneze eficient fara implicarea dvs., va face cumparatorii sa se simta in largul lor. Potentiali investitori trebuie sa fie convinsi ca mult timp dupa ce ati predat afacerea, aceasta va continua sa prospere si sa functioneze fara probleme.
  • Cultivati o forta de munca de calitate. Noii proprietari nu vor sa aiba de a face cu angajari de personal cand preiau o afacere. Angajatii cu experienta aduc echilibru si stabilitate si contribuie la generarea de profit.
  • Iesiti in evidenta si diferentiati-va produsele si serviciile. Afacerile cu produse si servicii aparte domina o parte a pietei. Au un avantaj fata de competie, si pot stabili un pret mai mare. Puteti face acest lucru prin dezvoltarea si promovarea de patente, proprietate intelectuala, si alte proprietati unice ale produselor si seviciilor dvs.
  • Identificati si evidentiati activele corporale si necorporale. Este important sa evaluati si sa aveti un inventar actualizat prntru toate activele (mobila, echipamente, inventar, etc.), dar luati in considerare si valoarea bunurilor necorporale (contracte, clienti, marca, etc.)
  • Reduceti riscurile. Puneti-va in locul cumparatorului. Faceti tot ce e posibil pentru a creste valoarea afacerii. Aveti toate documentele financiare actualizate? Sediul dvs. arata bine? Sunt probleme care trebuie rezolvate inainte de a lista afacerea de vanzare? Cumparatorii prefera afaceri care vin cu riscuri mici si recompense mari.

Urmand acesti pasi, nu numai ca veti creste valoarea firmei, veti creste si vanzarile si profiturile, si veti iesi in evidenta fata de competie. Cand va veni momentul sa vindeti, afacerea dvs. va fi mai atractiva si veti putea cere un pret mai bun.

Vanzatori

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!