Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

Cum sa alegi un broker de afaceri potrivit

Tu esti probabil cea mai informată persoană atunci când vine vorba de afacerea ta, deci ar părea o idee bună să iti vinzi afacerea singur. Totuși, angajarea unui broker de afaceri poate fi benefică pentru desfășurarea fără probleme a tranzacției și pentru maximizarea profitului. Angajarea unui broker de afaceri iti va permite să te concentrezi asupra funcționării afacerii, te poate ajuta în procesul de selectare a potențialilor clienți și în soluționarea problemelor care pot apărea pe parcursul tranzacției.

Intervieveaza mai mulți brokeri astfel încât să îl alegi pe cel mai calificat, în care vei avea încredere, și care are experiență necesară nevoilor tale.

  • Verifica acreditările brokerului, experiența, și recomandările clienților. Întreaba câte afaceri a vândut în ultimul an și câte afaceri are listate în prezent pentru a determina dacă va putea dedica timpul necesar afacerii tale. În mod ideal, brokerul pe care îl vei alege va avea experiență în vânzări de afaceri din domeniul tau și cunoștințele și contactele necesare pentru a-ti promova afacerea. În plus, brokerul ar trebui să aibe relații bune cu profesioniști din domeniu, contabili, avocați, și bănci.
  • Cauta un broker de afaceri care iti prioriteaza interesele și iti asculta nevoile. Cu cât mai comfortabil te simți cu un broker, cu atât mai ușor va fi să comunici cu el. Vrei un broker în care să poti avea încredere și cu care să poti stabili o relație de colaborare bună. Aceasta va face ca procesul de vânzare să se desfășoare ușor, fără probleme. Un broker de afaceri bun va începe cu analiza punctelor forte și slabe ale afacerii, a motivelor și obiectivelor tale în procesul de vânzare, iar apoi va crea o strategie de marketing care să se potrivescă afacerii tale.
  • Gaseste un broker care are o strategie de vânzare bine pusă la punct și un plan de confidențialitate. Întreaba brokerul cum plănuiește să iti promoveze afacerea și cum va găsi și va selecta potențialii cumpărători. Un broker bun ar trebui să iti poată explica strategia și bugetul de publicitate și cum iti va asigura confidențialitatea. De asemenea, vei vrea ca brokerul să aibă o strategie bună de selectare a cumpărătorilor pentru a-ti salva timp și pentru a-ti pastră confidențialitatea, deoarece vei discuta detalii despre afacere cu mai puțini oameni.

Într-un final, ceea ce contează cel mai mult este nivelul de control și încredere pe care îl ai în brokerul tau. Deci, alege cu atenție, și apoi te poti ocupa de ceea ce ati mai bine, și anume afacerea ta.

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!