Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

3. Asigura-te ca totul este în ordine

Atunci cand afacerea dvs este de vanzare, trebuie sa fiti deosebit de atent ca totul sa arate perfect. De fapt, acesta este momentul in care un efort suplimentar de a pastra lucrurile in forma cea mai buna poate merita cu adevarat. Ganditi-va: la fel ca o casa care este de vanzare, vreti ca afacerea dvs. sa arate bine.

Deci, afacerea trebuie sa functioneze bine, trebuie sa va asigurati ca aveti inregistrarile financiare ale firmei pana la data respectiva, un inventar bun, si spatiile bine intretinute. Oamenii doresc sa cumpere o afacere prospera, nu una neglijata.

Veti dori, de asemenea, sa fiti sigur ca ati redus datoriile firmei cat mai mult posibil, ca ati rezolvat orice procese existente si ca toate platile fiscale sunt actualizate.

Pregatiti-va afacerea pentru a arata cat mai bine, inainte de a oferi un tur potentialilor cumparatori. Acestia sunt cativa pasi care va vor ajuta sa faceti o prima impresie buna:

  • Faceti o curatenie generala. Priviti in jur pentru a vedea daca exista zone sau echipamente care au nevoie sa fie curatate, reparate, sau renovate. Va merita efortul deoarece orice cumparator va aprecia o afacere curata, care functioneaza bine.
  • Debarasati-va de echipamente invechite. In acest fel, afacerea va aparea mai activa, iar procesul de vanzare va fi mai usor deoarece nu va include echipament vechi.
  • Pregatiti-va forta de munca. Potentialii cumparatori vor aprecia angajatii care vor ramane cu compania pe timpul procesului de tranzitie si dupa incheierea vanzarii.
  • Reinnoiti din timp contractele comerciale de inchiriere si aflati daca pot fi transferate usor unui nou proprietar.
  • Fiti la zi cu prezenta online a facerii dvs. In lumea digitala in care traim, primul lucru pe care un potential cumparator il fa face va fi sa caute profilul dvs. si al afacerii online. Deci, asigurati-va ca website-ul firmei e functional si toate link-urile sunt active. De asemenea, fiti sigur ca nu apare ceva neprofesional sau compromitator daca un potential cumparator ar „Google” numele dvs. sau afacerea dvs..

Urmand acesti pasi, veti reusi sa gasiti mai usor un cumparator bun si poate chiar ca obtineti un pret de vanzare mai mare.

 

Vânzarea afacerii in 8 pași

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!