Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

3. Asigura-te ca Totul Este în Ordine

Atunci când afacerea dvs este de vânzare, trebuie să fiți deosebit de atent ca totul să arate perfect. De fapt, acesta este momentul în care un efort suplimentar de a păstra lucrurile în forma cea mai bună poate merita cu adevarat. Gândiți-vă: la fel ca o casă care este de vânzare, vreți ca afacerea dvs. să arate bine.

Deci, afacerea trebuie să funcționeze bine, trebuie să vă asigurați ca aveți înregistrările financiare ale firmei până la data respectivă, un inventar bun, și spațiile bine întreținute. Oamenii doresc să cumpere o afacere prosperă, nu una neglijată.

Veți dori, de asemenea, să fiți sigur ca ați redus datoriile firmei cât mai mult posibil, că ați rezolvat orice procese existente și ca toate plățile fiscale sunt actualizate.

Pregătiți-vă afacerea pentru a arăta cât mai bine, înainte de a oferi un tur potențialilor cumpărători. Aceștia sunt câțiva pași care vă vor ajuta să faceți o primă impresie bună:

  • Faceți o curățenie generală. Priviți în jur pentru a vedea dacă există zone sau echipamente care au nevoie să fie curațate, reparate, sau renovate. Va merita efortul deoarece orice cumpărător va aprecia o afacere curată, care funcționează bine.
  • Debarasați-vă de echipamente învechite. În acest fel, afacerea va apărea mai activă, iar procesul de vânzare va fi mai ușor deoarece nu va include echipament vechi.
  • Pregătiți-vă forța de muncă. Potențialii cumpărători vor aprecia angajații care vor rămâne cu compania pe timpul procesului de tranziție și după încheierea vânzării.
  • Reînnoiți din timp contractele comerciale de închiriere și aflați dacă pot fi transferate ușor unui nou proprietar.
  • Fiți la zi cu prezența online a facerii dvs. În lumea digitală în care trăim, primul lucru pe care un potențial cumpărător îl va face va fi să caute profilul dvs. și al afacerii online. Deci, asigurați-vă că website-ul firmei este funcțional și toate link-urile sunt active. De asemenea, fiți sigur că nu apare ceva neprofesional sau compromțător dacă un potențial cumpărător ar „Google” numele dvs. sau afacerea dvs..

Urmând acești pași, veți reuși să gasiți mai ușor un cumpărător bun și poate chiar sa obțineți un preț de vânzare mai mare.

 

Vanzarea afacerii in 8 pasi

Meniu

Hai in clubul premium

Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!