Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

3. Asigura-te ca Totul Este în Ordine

Atunci când afacerea ta este de vânzare, trebuie să fii deosebit de atent ca totul să arate perfect. De fapt, acesta este momentul în care un efort suplimentar de a păstra lucrurile în forma cea mai bună poate merita cu adevarat. Gândeste-te: la fel ca o casă care este de vânzare, vrei ca afacerea ta să arate bine.

Deci, afacerea trebuie să funcționeze bine, trebuie să te asiguri ca ai înregistrările financiare ale firmei până la data respectivă, un inventar bun, și spațiile bine întreținute. Oamenii doresc să cumpere o afacere prosperă, nu una neglijată.

Vei dori, de asemenea, să fii sigur ca ai redus datoriile firmei cât mai mult posibil, că ai rezolvat orice procese existente și ca toate plățile fiscale sunt actualizate.

Pregăteste-ti afacerea pentru a arăta cât mai bine înainte de a oferi un tur potențialilor cumpărători. Iata cateva sfaturi despre cum sa pregatesti o afacere pentru vanzare, care te vor ajuta să faci o primă impresie bună:

  • Fa o curățenie generală. Priveste în jur pentru a vedea dacă există zone sau echipamente care au nevoie să fie curațate, reparate, sau renovate. Va merita efortul deoarece orice cumpărător va aprecia o afacere curată, care funcționează bine.
  • Debaraseaza-te de echipamente învechite. În acest fel, afacerea va apărea mai activă, iar procesul de vânzare va fi mai ușor deoarece nu va include echipament vechi.
  • Pregăteste-ti forța de muncă. Potențialii cumpărători vor aprecia angajații care vor rămâne cu compania pe timpul procesului de tranziție și după încheierea vânzării.
  • Reînnoieste din timp contractele comerciale de închiriere și afla dacă pot fi transferate ușor unui nou proprietar.
  • Fii la zi cu prezența online a afacerii tale. În lumea digitală în care trăim, primul lucru pe care un potențial cumpărător îl va face va fi să caute profilul tu și al afacerii online. Deci, asigura-te că website-ul firmei este funcțional și toate link-urile sunt active. De asemenea, fii sigur că nu apare ceva neprofesional sau compromițător dacă un potențial cumpărător ar „Google” numele tau sau afacerea ta.

Urmând acești pași despre cum sa pregatesti o afacere pentru vanzare, vei reuși să gasesti mai ușor un cumpărător bun și poate chiar sa obții un preț de vânzare mai mare.

 

Vanzarea afacerii in 8 pasi

Meniu

Hai in clubul premium

Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!