Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

8. Timpul de Tranzitie

Cei mai mulți vânzători te vor ajuta în perioada de tranzitie, în timpul careia te vor invata cum sa operezi afacerea. Această perioada poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni. După perioada de pregătire, mulți vânzători vor fi de acord sa fie disponibili pentru consultații la telefon pentru o altă perioadă de timp. Asigura-te că vânzătorul e de acord asupra modului în care va fi tratată această formare și că aceasta este stipulată în contractul cu vânzătorul.

Trecerea la un nou proprietar este o mare schimbare pentru angajații unei afaceri mici. Pentru a asigura o tranziție lină, începe procesul de tranziție înainte ca vânzarea să se încheie . Asigura-te că proprietarul e liniștit în privința a ceea ce se va întâmpla cu afacerea după ce el sau ea pleacă. Petrece ceva timp vorbind cu angajații cheie, clienții, și furnizorii înainte de a prelua; spune-le despre planurile și ideile tale pentru viitorul afacerii. Obținerea acestor factori-cheie implicați de partea ta va face managementul afacerii mult mai usor.

Mulți proprietari noi de afaceri au așteptari nerealiste și spera că pot face imediat o afacere mai profitabilă. Desigur, este nevoie de o atitudine pozitivă pentru a conduce o afacere de succes, dar în cazul în care atitudinea este “Eu sunt mai bun decât tine”, în curând se va confrunta cu un resentiment din partea angajaților pe care i-a dobândit.

În schimb, priveste angajații ca pe niște active valoroase. Inițial, vor știi mult mai multe despre afacere decât tine; utilizeaza aceste cunoștințe pentru a te familiariza cu afacerea și trateaza-i cu respect și apreciere. Angajații, în mod inevitabil, vor fi îngrijorați pentru siguranța locului de muncă atunci când preia un nou proprietar. Incertitudinea este multiplicată dacă nu le spui ce planuri ai. Mulți sefi noi sunt atât de dornici să înceapă să fie “dirijorii” noii afaceri încât modifică prețurile sau fac alte modificări radicale fără a da nici un avertisment angajaților. Implica personalul în planificarea ta și păstreaza o comunicare deschisă astfel încât ei să știe ce se întâmplă în orice moment.

A prelua o afacere existentă nu este întotdeauna ușor, dar cu un pic de răbdare, onestitate, și muncă grea, în curând o vei conduce ca un profesionist.

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!