Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

7. Due Diligence – Descoperirea Problemelor

Analiza afacerii este probabil cea mai critică etapă a procesului de cumpărare. Mulți potențiali cumpărători identifică în mod incorect această perioadă ca fiind o revizuire financiară, dar depășește cu mult aceasta. Due diligence cuprinde un spectru mult mai mare, care include cercetarea și revizuirea completă a afacerii.

Una dintre căile de a cumpăra o afacere bună vine cu capacitatea dvs. de a afla toate detaliile ascunse ale afacerii: identificarea punctelor forte, a punctelor slabe, a plusurilor, a minusurilor, a oportunităților de creștere și a domeniilor de interes. Dacă nu faceți o treabă impecabilă de colectare a informațiilor, nu veți putea lua decizia de a finaliza tranzacția, deoarece nu veți fi siguri de multe componente ale afacerii.

 Când să începeți procedura de diligența?

Procesul de investigare trebuie să înceapă în momentul în care o afacere devine interesantă. Firește, obiectivul dvs. este să vă asigurați că descoperiți totul despre orice afacere înainte să o cumpărați. Nu trebuie să întâlniți vânzătorul sau chiar să vizitați afacerea pentru a începe cercetarea. Internetul este un instrument incredibil care vă va permite să investigați afacerea, industria, concurența, marketingul, furnizorii, și așa mai departe.

Importanța începerii anchetei dvs. devreme este extraordinară. În acest fel, vă veți poziționa pentru a pune întrebările corecte către vânzător când veți avea prima întâlnire cu acesta. Odată ce oferta dvs. este acceptată, veți începe inspecția și analiza financiară. Această perioadă durează de obicei 10-30 de zile. Acesta este momentul în care veți avea acces la toată istoria companiei.

Când începeți să vă uitați la o anumită afacere, veți avea o mulțime de gânduri care vă trec prin minte cu privire la achiziție. Păstrați un notepad în permanență la îndemână, și înregistrați-vă aceste gânduri, de genul “Trebuie să verific…” Scrieți toate acestea într-un singur loc. Nu vă bazați pe memorie; aceste lucruri mici sunt cele care se pot întoarce împotriva dvs. mai încolo. Începeți să completați lista dvs. de a verifica ce aveți nevoie pentru această investigare, cum o să faceți acest lucru, împreună cu ceea ce aveți nevoie de la vânzător pentru a o realiza.

Câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte:

Alocați-vă timp suficient.

Mulți vânzători și unii brokeri vor face presiuni pentru o perioadă foarte scurtă de inspecție; uneori doar câteva zile. Nu vă lăsați convins – alocați timp suficient pentru a finaliza această parte a procesului pentru a realiza o inspecție amănunțită. Revizuirea financiară se poate face de obicei în câteva zile, dar există multe altele aspecte de investigat, și de aceea o perioadă de 20 de zile lucrătoare nu este o propunere nerezonabilă pentru întreprinderile mai mari, în timp ce o perioadă de 15 zile poate fi necesară pentru cele mai mici.

Pregătiți-vă corect.

Deoarece veți avea restricții de timp pentru a investiga afacerea (veți avea doar x numărul de zile per contract), furnizați vânzătorului o listă cu ceea ce este necesar pentru dvs. și/sau contabilul dvs. pentru finalizarea acestei analize. Nu începeți procesul decât după ce ați primit ceea ce este necesar ca să finalizați în mod corespunzător examinarea.

 Confruntarea cu surprizele

Veți găsi probabil câteva surprize; nu intrați în panică, este normal. Încercați să le întelegeți, si cereți clarificări. Puneți toate acestea într-o analiză a situației. Nu alergați la vânzător sau la broker de fiecare dată când gasiți o inconsecvență între ceea ce ați văzut și ceea ce vi s-a spus. Nici o afacere nu este perfectă. Regula care trebuie urmată este de a nu trata incidentele ca catastrofe și catastrofele ca incidente. Dacă întâmpinați o problemă majoră, faceți o analiză și un raport al acesteia, apoi decideți acțiunile corespunzătoare care trebuie întreprinse cu vânzătorul (adica renegocierea, obținerea altor drepturi, ruperea acordului de cumpărare, etc.).

Mulți cumpărători au o atitudine timidă legată de procesul de cumpărare a unei afaceri, generată în mod special de incertitudine; dacă nu ați adunat informațiile potrivite și nu ați reusit să investigați temeinic afacerea, nu veți fi 100% sigur de ceea ce vreți să faceți. Și astfel, veți renunța la proiect. Dimpotrivă, dacă faceți o treabă impecabilă cu investigarea afacerii și tot ceea ce apare din acest proces, atunci luarea deciziei de finalizare a tranzacției de transfer este foarte ușoara și comfortabil de luat.

 

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!