Calculator

Calculator

evalueaza o afacere

3. Business Brokers – Cum Va Pot Ajuta

Una dintre cele mai frecvente întrebări ale potențialilor cumpărători de afaceri este dacă ar trebui sau nu să angajeze un broker de afaceri. Răspunsul este: un broker de afaceri poate avea un rol foarte specific și important în procesul de cumpărare. DAR este foarte important să se înțeleagă care este acest rol.

Vânzătorul  afacerii este reprezentat aproape întotdeauna de un broker de afaceri. Vânzătorul îi plătește un comision, și chiar dacă asistă indirect și cumpărătorul în acest proces, el are o datorie fiduciară față de vânzător. De ce atunci, puteți întreba, ar trebui să folosiți și dvs. un broker?

Rețineți că brokerii de afaceri lucrează aproape la fel ca agenții imobiliari. Ei vor reprezenta un vânzător sau un compărător, adică acea persoană care i-a angajat și le va plăti comisionul. Dacă vânzătorul are un broker în echipa sa, este indicat să angajați și dvs. unul. Va fi plătit un comision de succes, adică numai la închiderea tranzacției. Sigur vă va ajuta ca acest lucru să se întâmple în condițiile cele mai favorabile pentru dvs. și la o preț cât mai corect cu putință.

Vânzătorii și cumpărătorii cu experiență în acest fel de tranzacții folosesc un broker de afaceri în aproape fiecare tranzacție. Cu toată experiența, există totuși lucruri foarte utile pe care un broker de afaceri le poate face:

 Liste cu afaceri de vânzare

Aceștia vă pot oferi acces la listele cu afaceri de vânzare și detalii despre afaceri pe care nu le puteți descoperi singur. Sunt afaceri de vânzare care nu sunt “făcute publice” pe acest site din dorița vânzătorului de a menține o confidențialitate maximă. Chiar și afacerile care sunt “la vedere” au o formă de publicare sumară din același motiv. Este nevoie de un broker de afaceri care să acceseze aceste informații să facă o listă cu posibilele afaceri care prezintă interes conform criteriilor formulate.

 Este întotdeauna bine să aveți un tampon între dvs. și vânzător.

Brokerii pot fi un „mesager” care ajută la livrarea de vești proaste vânzătorului. Este posibil să existe cazuri în care trebuie să retrageți sau să modificați o ofertă, și cu siguranță vă pot ajuta când va trebui să adoptați o poziție de negociere agresivă. Din moment ce veți avea nevoie de vânzător să vă „antreneze” o perioadă de timp după cumpărarea afacerii (conform clauzei din Contract), nu este o idee bună să tensionați relația prea tare. Ca atare, lasați brokerul de afaceri să dea veștile proaste.

 Volumul de documente necesar este copleșitor.

O achiziție de afaceri, indiferent cât de mică, necesită o atenție extraordinară de coordonare și urmărire a documentelor. Datele de care veți avea nevoie de la un vânzător pentru a evalua o afacere, documentația necesară pentru a transfera o afacere, și atenția pe care trebuie să o distribuiți între vânzător, consilierii săi, afacere, obținere de avize poate fi copleșitoare. Un broker va fi un ajutor enorm cu experianța sa și metodologia necesară de a face aceste lucruri noi pentru dvs. cât mai ușoare.

Alegerea unui business broker potrivit

Un broker de afaceri nu vă poate ajuta să cumpărați afacerea potrivită. Ei vă vor oferi instrumentele necesare pentru a face acest lucru, dar este responsabilitatea dvs. să ajungeți la decizia de a cumpăra o anumită afacere. Un broker de afaceri nu poate conduce investigația pentru dvs; ei vă pot ajuta, dar în cele din urma, depinde de dvs. să luați această decizie. Un broker de afaceri nu își poate permite să petreaca nenumărate ore neplătite în căutarea afacerii potrivite. Ar putea sugera lucruri comune pe care să le cautați, dar nu va face pe detectivul. Acest proces de căutare este ceva ce trebuie sa faceți dvs. Un broker de afaceri vă poate ajuta la evaluarea afacerii, dar dvs. (asistat de el) va trebui să faceți oferta de preț și negocierea. Cei mai mulți vor încerca cu siguranță să aducă toate parțile la un punct de înțelegere, dar dacă doriți cele mai bune condiții posibile, atunci trebuie să realizați că nimănui nu îi pasă mai mult de investiția dvs. decât dvs.

Iată câteva întrebări pe care ar trebui să le puneți:

 • Câtă experiență au?
 • În câte tranzacții au fost implicați?
 • Au deținut propria lor afacere?
 • Sunt specializați într-un anumit tip de afacere?
 • Ce referințe pot oferi?
 • Cu câți clienți lucrează în prezent?

 Ajuta-i sa te ajute

Odată ce începeți să vorbiți cu un broker și vă place atitudinea lui, programați o întâlnire. Rețineți că doriți ca acesta să vă ajute să găsiți cele mai bune listări de afaceri pentru dvs. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să le transmiteți câteva lucruri:

 • Arătați-le că sunteți serioși. Un broker de afaceri dorește să fie sigur că dacă apare oportunitatea potrivită, veți fi gata să cumparați!
 • Pregătiți o listă a tipurilor de afaceri pe care doriți să le cumpărați.
 • Spuneți-le cu precizie cât de mulți bani doriți să investiți.
 • Cereți-le sugestii cu privire la modul în care ar trebui să efectuați căutarea.
 • Contactați-l în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână.
 • Pentru primele două afaceri pe care le localizați pe cont propriu, cereți să le verifice. Vedeți cât timp este nevoie ca aceștia să vă dea date sau să vă răspundă. Dacă durează mai mult de două, trei zile, căutați pe altcineva.

Dacă se întâmplă să găsiți singur o afacere de vânzare, nu vă gândiți că nu mai aveți nevoie de un broker de afaceri. Cea mai mare parte a tranzacției este partea care vine după aceasta, relația ta cu vânzătorul până la transferul cu succes al unei afaceri. Aici intervine marea diferenșă dintre o tranzacție imobiliară și transferul unei afaceri.În imobiliare, odată ce ați găsit ceea ce vreți să cumpărați, tranzacția este aproape gata. Când cumpărați o afacere, acesta este începutul unei tranzacții nu foarte simple.

O mare parte din informații pot fi confuze pentru un cumpărător aflat la prima achiziție. Brokerii de afaceri au un rol de jucat. Folosiții eficient, ei pot constitui un avantaj solid pentru a vă ajuta să încheiați tranzacția. În mod similar, dacă nu dau dovadă de un angajament serios de a vă urma cererile, căutati un alt broker.

Dar amintiți-vă, indiferent cât de eficient este un business broker, sarcina de a cumpăra afacerea potrivită este în cele din urmă, în întregime, ăn mâinile dvs.!

8 pasi catre succes!

Meniu

Hai in clubul premium


Devino membru premium si pomoveaza-ti afacerile! Prin apartenenta in clubul privilegiat al acestora, clientii tai sunt doar la un click distanta!

Abonare la newsletter

Fiti la curent cu cele mai noi stiri si informatii!